Husk å slå av dette på telefonen når du sover – og nei, det er ikke lyden

03/02/2024 11:00

Emma Sletta

Teknologi
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er ikke bare for å unngå distraksjoner!

Er du klar over Wi-Fi- eller Bluetooth-innstillingene på telefonen før du legger deg? Slår du dem av eller lar du dem være på?

Få, om noen, vil sannsynligvis aktivt slå av Wi-Fi før de roer seg ned - men hvis du lar Wi-Fi-innstillingen være på, gjør du definitivt en feil

Ifølge mange eksperter rundt om i verden, bør denne funksjonen slås av mens du sover. Og nå spør du sannsynligvis deg selv – hvorfor?

For det første kaster du bort batterilevetiden for ingenting, og du reduserer den samtidig. Det er veldig enkelt. Du trenger ikke å ha denne funksjonen aktiv fordi du ikke vil bruke smarttelefonen mens du sover, gjør du?

Det helsemessige

For det andre kan det være en langt viktigere grunn til å slå av Wi-Fi når du sover.

Vi vet alle at Wi-Fi er flott, raskt og veldig nyttig. Men mange eksperter rundt om i verden har forsket på dette, og de sier alle at det kan være dårlig for oss.

Wi-Fi har vært rundt oss siden 1997. Og siden da har mange forskjellige studier undersøkt dette "problemet".

Og de har funnet ut at Wi-Fi kan påvirke helsen vår generelt, spesielt hos barn.

Merk: I 2008 bar den velkjente publikasjonen Scientific American et stykke kalt "Mind Control by Cell Phone", som forklarte faren som Wi-Fi har på den menneskelige hjerne.

Enten du tror på disse studiene eller tror det er en skremselspropaganda, gjør det i det minste for søvnen. Med mindre du slår av alt annet på telefonen din slik at du ikke kan få noen varsler (og hvorfor til og med ha Wi-Fi på?), risikerer du å få søvnen din avbrutt / ødelagt fordi ting tikker inn på telefonen, noe som da kan føre til at den vekker deg.