Internett koker: Dette betyr emojien med «dansende jenter»

18/07/2023 22:30

Emma

Teknologi
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Folk innser bare den virkelige betydningen bak emojien 'dansende jenter', og noen er alvorlig sjokkert.

Emojis er små ikoner som mange av oss bruker daglig. Enten det er latteremojiene som ruller på gulvet, kjærlighetshjerter i overflod eller tungeemojier som stikker ut, er det en for enhver anledning og humør.

Og akkurat i dag er faktisk World Emoji Day (17. juli), og folk begynner bare å innse den virkelige betydningen bak den tilsynelatende uskyldige 'dansende jenter' emoji - og noen er livredde for å oppdage sannheten.

Mens emoji ofte brukes til å uttrykke spenning mellom kvinnelige venner, har det faktisk en helt annen betydning ifølge Emojipedia.

Emojien viser to kvinner som tilsynelatende danser med kaninører på, iført vanlige svarte bodysuits og svarte sko, og en mannlig versjon av emojien har vært tilgjengelig i mange år nå.

Men det har en annen betydning, og noen mennesker er ikke imponert.

I følge Emojipedia står emojien for 'en ny versjon av Playboy Bunny kjent i Japan som en Bunny Girl. Vanligvis avbildet som en attraktiv kvinne med kaninører, kan en kaninjente også sees i anime-universet som et hybrid menneske/dyr kjent som Kemonomimia'.

Dictionary.com fortsatte: "Emojien brukes forskjellig på tvers av digitale sammenhenger for å uttrykke en morsom, festelskende ånd, kommunisere festlige og vennlige følelser og markere innhold som omhandler voksenunderholdning."

Mange skjønte ikke at det var kaninører som var på emojien fordi ørene var korte i tidlige Apple-design, og ofte betraktet mange dem som ballerinaer med pannebånd.

Men 2015 8.3 iOS-oppdateringen økte størrelsen på kaninørene med 200%, noe som gjorde dem mer fremtredende. Denne endringen fremkalte negative anmeldelser fra brukere, hvorav noen kalte emoji sexistisk for å inkludere kaninører, blant annet.

Det skriver Mirror.

Da emojien ble endret, tok folk til Twitter for å uttrykke sitt sinne.

– Men vent... Hvorfor gjorde de dansende jenter til playboykaniner? Det var min favoritt emoji! Helt annen mening nå, kommenterte en bruker.

«Dancing girls-emojien får en helt ny betydning», kommenterte en annen, etterfulgt av emojien og et rødt flagg.

Foto: Youtube