Mange bileiere er ikke klar over betydningen av dette symbolet: Kan spare deg for tusenvis av kroner

07/07/2023 15:00

Emma Sletta

Teknologi
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Opptil 80% av bileierne vet ikke om symbolet.

Selv erfarne sjåfører blir fortsatt forvirret av mindre kjente veiskilt eller symboler, da det er mange uklare regler som får folk til å lure på. Men forvirringen stopper ikke ved veispråket alene, da visse funksjoner i kjøretøyet ditt også forblir ubemerket.

Ifølge The Mirror kan du sette deg inn i bilen hver dag uten å tenke på de ulike symbolene som pryder dashbordet. Du trenger bare å vite det grunnleggende for å kunne kjøre fra A til B. Men har du noen gang vurdert betydningen av det symbolet med bølgete linjer på dashbordet?

Mange mennesker har blitt overrasket over å oppdage den sanne betydningen bak dette merkelige symbolet. Å vite hva du skal gjøre når den er tent, kan spare deg for tusenvis av dollar.

Et tre i vann?

Det er et lite symbol som ser ut som et termometer med bølgete linjer rundt det som vises fra tid til annen på dashbordet.

Symbolet advarer deg om at motoren overopphetes, slik at du kan ta de nødvendige trinnene når du ser den lyse.

Mange har blitt så forvirret av symbolet at de har spurt hva det egentlig betyr. En person skrev:

– Hva betyr symbolet som ser ut som et termometer/tre i vann?

En annen spøkte med å "ignorere" det bølgete symbolet på dashbordet deres, da de ikke ville ha flere uventede regninger den måneden.

En person reagerte på denne tweeten og kommenterte: «Bølgete linjer bak et bilikon betyr trekkraft, så det er ingen grunn til bekymring. Bølgepapp under et termometersymbol betyr at du må sjekke kjølevæsken så snart som mulig."

Det kan bli dyrt

The Sun rapporterte at en undersøkelse fra ATS Euromaster viste at 80% av bileierne ikke visste hva formålet med symbolet var.

Det er imidlertid viktig å vite hva dette betyr, da det advarer deg om at motortemperaturen blir for høy og indikerer at bilen din har lite motorkjølevæske.

Hvis du fortsetter å kjøre, kan motoren overopphetes, noe som kan bli en kostbar affære hvis motoren er skadet.

Hvis du ser lyset, trekk inn til nærmeste sikre sted og la motoren kjøle seg ned. Kontroller kjølevæskenivået og se om fylling er nødvendig.

Hvis problemet ikke løses på denne måten, kan det være nødvendig å få bilen tauet til en mekaniker.

Læs også:

Derfor bør du spise det hvite «rusket» på klementinen Vi alle elsker frukten for sin friske duft, søte smak og at den er så enkel å skrelle. Men det er faktisk det hvite «rusket» som skjuler en skattekiste av næringsstoffer.