Mange opplever rask utladning: Ny Android-funksjon lover 3 timer lengre levetid

24/05/2024 12:17

Sofie

Teknologi
Sjangerfoto: Framesira / Shutterstock.com
Sjangerfoto: Framesira / Shutterstock.com
Den nye funksjonen vil bli introdusert på Android 15.

Telefonen er en viktig del av de fleste nordmenns hverdag, og mange bruker telefonen en god håndfull timer hver dag.

Her er en hyppig frustrasjon at levetiden på telefonens batteri ikke strekker til, og at det derfor er nødvendig å lade telefonen opptil flere ganger daglig. Google vil nå ta et skritt mot å forhindre det med en ny oppdatering.

Google planlegger en betydelig oppdatering til Android som vil forbedre batterilevetiden og introdusere nye sikkerhetsfunksjoner.

Med den kommende Android 15-oppdateringen kan brukere forvente en rekke innovasjoner som både beskytter dataene deres og forlenger batterilevetiden. Det er det Chip skriver.

En av de mest bemerkelsesverdige nyhetene er introduksjonen av "Private Space".

Det er en ny funksjon som lager et eget område på smarttelefonen der brukere kan skjule sine mest sensitive apper.

Tilgang til dette området vil være beskyttet av biometriske prosesser som fingeravtrykkskannere eller ansiktsgjenkjenning. I følge «PhoneArena» gir den et ekstra lag med sikkerhet og personvern.

En annen spennende funksjon er den nye "Theft Detection Lock". Denne funksjonen bruker kunstig intelligens for å oppdage når en telefon blir stjålet.

Hvis tyveri oppdages, låser enheten automatisk og forhindrer uautorisert tilgang.

Ny funksjon skal forbedre batterilevetiden betraktelig

En av de mest etterlengtede forbedringene er imidlertid knyttet til batterilevetiden.

Dave Burke, VP of Engineering for Android-plattformen, har uttalt at Android 15 har fremskyndet tiden for å gå inn i Doze-modus med 50 prosent.

Dose-modus begrenser appers tilgang til system- og CPU-intensive tjenester, og forhindrer lite brukte apper fra å kjøre i bakgrunnen.

Endringene kan forlenge batteriets standby-tid med opptil tre timer på enkelte enheter. Den forbedrede batteriadministrasjonen blir også en del av Wear OS 6, som er basert på Android 15 og lanseres neste år.