Nesten alle biler har denne «hemmelige knappen»: Sparer deg penger på drivstoff

12/07/2023 09:30

Emma

Teknologi
Foto: Privat
Foto: Privat
Det er mange som ikke vet om fordelen med denne knappen.

Kanskje går du glipp av store besparelser hver gang du setter deg i bilen.

Nå er det en oppfordring til bileiere om å ta en god titt i bilen sin, da et stort antall biler har en veldig spesiell knapp som lar deg spare penger på drivstoff.

Det er ingen hemmelighet at det har blitt dyrere å fylle drivstoff og at prisene ikke har funnet sitt opprinnelige nivå siden både bensin og diesel slo rekorder for høye priser tilbake i 2022.

Det skriver The Mirror.

Bilservice- og reparasjonsselskapet Kwik Fit har oppfordret bilister til å sjekke om de skal ha den aktuelle knappen i bilen.

Det er ingen overraskelse at bilens klimaanlegg bruker motorkraft i bensin- og dieselbiler, da de tar luften fra utsiden og kjøler den ned eller varmer den opp.

Bruker du mye av dette fører det også til høyere drivstofforbruk, og dette gjelder uansett om du kjøler ned bilen eller varmer den opp.

Men faktisk, å gjøre det på den måten bruker unødvendig drivstoff.

I stedet har noen sjåfører muligheten til å velge at bilens klimaanlegg skal bruke luften som allerede er i bilen.

Selskapet «Kwik Fit» oppfordrer derfor folk til å sjekke om de har knappen som er spesielt designet for formålet.

Hvis den er aktivert, brukes luften fra innsiden av bilen ved å trekke den gjennom ventilasjonene, samtidig som luften fra utsiden ikke kommer inn.

Hvis bilister bruker denne knappen, vil det bidra til å redusere drivstofforbruket, da det gir mindre belastning på bilens motor.

Dette gjelder også elbiler, da aircon vil belaste bilens batteri mindre. Bradley Jando fra Kwik Fit kommenterte:

"Kompressoren krever energi for å kjøre bilens klimaanlegg og vil derfor bruke en liten mengde drivstoff når systemet går. Det kan øke drivstofforbruket med så mye som 10 %, og effektene er spesielt merkbare på korte turer."

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.