Nytt tiltak treffer alle iPhone-brukere: Apple har gjort store endringer

14/09/2023 11:30

Emma

Teknologi
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Nå har det skjedd.

Teknologigiganten Apple, som står bak de stadig populære iPhones, iPads og MacBooks, har nettopp lansert en stor endring som kommer til å påvirke alle Apple-fans.

I flere år har Apple-enheter laget en lynkabelport for å lade iPhones, men det er nå over.

Det skriver The Mirror.

Den kommende iPhone 15-serien vil være utstyrt med en standard USB-C-port i stedet for den kjente Lightning-kabelporten, som har vært normen for Apple-enheter i årevis.

Her er grunnen

Beslutningen om å bytte til USB-C, som allerede brukes av nesten alle andre smarttelefonprodusenter, markerer en betydelig endring i Apples tilnærming til lading.

Denne oppdateringen betyr at Apple-fans ikke lenger trenger å investere i dyre spesialkabler, men i stedet kan bruke samme ladekabel som eiere av Android-enheter og mange andre smarttelefoner.

Apple begrunnet avgjørelsen med at USB-C har blitt en «universelt akseptert standard».

Med denne endringen vil brukerne kunne lade alle Apple-enhetene sine med samme kabel, noe som gir en ny grad av bekvemmelighet og enkelhet til Apple-økosystemet.

I denne forbindelse er det verdt å merke seg at visse Apple-enheter som iPad Air og MacBook-serien allerede har benyttet seg av USB-C-porten siden 2015.

Tidligere måtte iPhone-brukere ofte investere i en egen lader, noe som også betydde en ekstra utgift.

Selv om noen brukere valgte tredjeparts Lightning-kabler for å spare penger, var de sjelden like pålitelige som Apples egne produkter.

Denne oppdateringen har generelt blitt positivt mottatt av Apple-fans som ser frem til en mer universell ladestandard.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.