Politiet advarer mot iPhone

28/11/2023 11:00

Emma Sletta

Teknologi
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Politiet har utstedt en presserende advarsel om en ny funksjon i den siste iterasjonen av iOS.

Mange brukere vil være kjent med airdrop-funksjonen, som lar deg dele filer mer eller mindre umiddelbart med enheter i nærheten.

Nå har Apple introdusert en ny funksjon til Airdrop kalt 'NameDrop'. Dette fungerer på samme måte, men lar brukerne raskt dele kontaktinformasjonen sin.

Målet er å gjøre det enklere å bytte nummer i stedet for å måtte skrive inn en kontakt manuelt på telefonen.

Politiet har imidlertid reist alvorlige bekymringer om sikkerheten til den nye funksjonen, da det kan tillate at denne informasjonen nås veldig enkelt.

Det skriver Unilad.

Selv om deling av kontaktinformasjonen din krever en bekreftelse, kan du utilsiktet dele informasjonen din med en fremmed hvis du ikke er sikker på hva popup-vinduet betyr eller hvorfor det vises.

På samme måte, hvis noen kan få en garantert nøyaktig kontakt med deg, kan det være farlig å gå nedover linjen.

For eksempel vil en kvinne i en bar at en mann skal la henne være i fred og gi ham et falskt nummer slik at han forlater. Men hvis det ble skannet, ville det ikke være mulig.

Watertown Police Department of Connecticut utstedte en advarsel og sa: «Med den nye Apple-oppdateringen er 'NameDrop' aktivert som standard. Med denne funksjonen aktivert kan hvem som helst plassere telefonen ved siden av din (eller barnets telefon) og automatisk motta kontaktinformasjonen sin for å inkludere bilde, telefonnummer, e-postadresse og mer med et trykk på den ulåste skjermen.

Avdelingen fortsatte med å forklare hvordan du deaktiverer funksjonen.

"For å deaktivere denne funksjonen, gå til Generelt - AirDrop - og slå av: Bringe enheter sammen."

Det la til: "Mens du er i airdrop-innstillingene, må du sørge for at du" bare kontakter "satt slik at du ikke mottar uønskede bilder fra fremmede."

Noen mente imidlertid at politiets råd kanskje var litt alarmerende.