Sånn booster du batteriet på iPhonen din

29/11/2022 14:40

Emma Sletta

Teknologi
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Alle iPhones er fullpakket med kraftige funksjoner for å øke batterilevetiden.

Sørg for at du har de beste innstillingene – og ikke gjør de vanlige iPhone-feilene som tapper batteristrøm.

Å lukke iPhone-apper hele tiden er bortkastet tid. Apple sier at du ikke bør gjøre det med mindre en app er frossen.

Det skriver The Sun.

"Når nylig brukte apper vises, er ikke appene åpne, men de er i ventemodus for å hjelpe deg med å navigere og multitaske", sier Apple.

En del av problemet er at det er fristende å tro at apper i "karusellen" kjører.

Men de er faktisk frosset av iPhone, slik at de ikke tapper ressurser mens du gjør andre ting. Å måtte starte apper på nytt helt etter å ha blitt sveipet bort suger mer batterilevetid.

Dessuten, jo mer belastning du legger på batteriet, desto raskere vil det forringes over tid.

Og appen vil også ta lengre tid å starte på nytt. Det er som å starte en TV fra standby i stedet for at TV-en starter helt på nytt.

Se etter dårlige apper
Din iPhone har et innebygd verktøy som lar deg avdekke nøyaktig hvilke apper som tapper batterilevetiden.

Gå til Innstillinger > batteri, og vent deretter til siden lastes inn. Trykk deretter på alternativet 'Siste 10 dager', som avslører batteribruk for forskjellige apper fra den siste halvannen uken.

Hvis du ruller ned, ser du appene som har brukt opp mesteparten av batterilevetiden i prosentvis form.

Så hvis en app har 20% på siden, betyr det at den har brukt opp en femtedel av all batterilevetid som er brukt de siste 10 dagene. Du kan også bytte til å vise de oppførte elementene etter aktivitet - og holde dem ordnet etter batteribruk.

Så hvis du har brukt veldig lite tid på en app, men den er høyt på listen over bruksområder, betyr det at det er en batteridreper. Vær oppmerksom på apper som bruker mye batteri og akkumulerer mye bakgrunnsbrukstid - de er spesielt dårlige for batterilevetiden.

Bruke 'Low Power Mode'
Lavstrømsmodus vil slå av noen strømkrevende funksjoner på telefonen. Dessverre kan dette bety at noen apper, verktøy og funksjoner på telefonen ikke lenger fungerer - midlertidig.

"Når lavstrømsmodus er aktivert, vil iPhone vare lenger før du må lade den, men noen funksjoner kan ta lengre tid å oppdatere eller fullføre", forklarer Apple.

Hold iPhonen trygg
Kanskje det beste rådet er å beskytte iPhone-batteriet mot skade i utgangspunktet, for å maksimere levetiden. Ekstreme temperaturer kan forårsake store problemer med smarttelefonene dine - og Apples dyre iPhones er intet unntak.

"Lave eller høye temperaturforhold kan føre til at enheten endrer atferd", forklarer Apple.

"Bruk av en iOS-enhet under svært varme forhold kan forkorte batterilevetiden permanent," står det i et Apple-støtteinnlegg.

Bruk Wi-Fi
Hvis du bruker Internett på en Wi-Fi-tilkobling, tømmes mobilens batterilevetid. Men energikostnadene vokser enda mer når du surfer med mobildata. Så hvis du har muligheten til å bruke et WiFi-nettverk, er det også verdt å bytte til det. Det er også en dobbel bonus, da WiFi ofte er raskere enn mobildata.