Vil ha funksjonen fjernet: "Ikke et trygt sted for barn å gå"

02/06/2023 21:30

Emma

Teknologi
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Funksjonen har gjort at det ikke lenger er et trygt sted for barn og unge å bevege seg rundt.

Chatboten som Snapchat har lagt til i sin applikasjon har gjort at det «ikke er et trygt sted for barn og unge å bevege seg».

Det er i hvert fall slik det kommer fra Medierådet for barn og unge. I tillegg har chatboten blitt kritisert av en rekke eksperter.

Og nå har kommunen fått nok.

Dermed ber de nå om at Snapchat dropper funksjonen umiddelbart.

– Snapchat bør fjerne «Min AI» for barn og unge umiddelbart. Som standardinnstilling har chatboten på et øyeblikk blitt uunnværlig for tjenestens mange brukere, som ikke kan velge den bort uten å måtte betale for den. Det er helt uakseptabelt at Snapchat bruker en forretningsmodell der barnevernet koster ekstra, sier rådets leder Miriam Michaelsen.

Etaten mener det er så mye usikkerhet rundt chat-funksjonen at den bør og bør ha innvirkning på appen.

Blant dem vil Snapchats målgruppe, som først og fremst er barn og unge, komme til å tro at det ligger et menneske bak.

– «Min AI» er nok et av mange eksempler på at teknologigiganter lanserer produkter og funksjoner som ikke er trygge for barn og unge. Dette illustrerer tydelig at det er behov for styrket regulering, håndheving og ikke minst reell alderskontroll av brukere av digitale tjenester, sier Miriam Michaelsen.

For å fjerne «Min AI»-funksjonen fra hans - eller barnets - Snapchat-konto, kreves det et Snapchat-abonnement som koster 249 kroner i året.

Medierådet for barn og unge jobber med å gi råd om barn og unges konsum av ulike medier. I tillegg er det kroppen som bestemmer aldersanbefalingen for filmer.