81-årige Solfrid rapper om norsk eldreomsorg

07/09/2017 15:00

Anniken Hauge

TV
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den tøffe 81-åringen har laget rap og musikkvideo om eldreomsorgen: I forbindelse med Stortingsvalget går den nå landet rundt.

81 år gamle Solfrid Grande fra Ytterøy i Levanger kommune ønsket å lage en rap om eldreomsorgen i Norge.

Da hun fikk med seg musiker Frank Scott fra Levanger var det ikke lenger noe tvil - det skulle lages en rap. Med seg på laget fikk de elever ved medier og kommunikasjon ved Levanger videregående skole, som har laget musikkvideoen.

Det skriver avisen Innherred.no.

Den tøffe 81-åringen har har hele 5 barn, 16 barnebarn og 11 oldebarn. Hun ønsker at det prioriteres ressurser til eldreomsorgen, og håper å nå ut til mange ved å gjøre noe litt utradisjonelt.

- Jeg tenkte jeg kunne lage en rap slik at de som sitter med makta våkner litt, sier hun til avisen Innherred. 

Selv hevder 81-åringen at hun har det godt der hun bor alene i et hus, med datter og svigersønn i huset rett i nærheten. Solfrids budskap er at alle skal kunne ha det like godt som henne.

Stortingspolitiker (Ap) Arild Grande er barnebarnet til Solfrid, og ante ingenting om rappen før han så den på nettet. Han forteller til nrk.no at han er veldig stolt av bestemoren sin, og mener at det er et viktig budskap hun kommer med.

Se videoen øverst i artikkelen.

Se også: Fredriks katt nekter å forlate ham: Nå går klippet verden rundt


 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.