Dette har aldri skjedd før!

07/08/2023 22:30

Mikkel Sletta

TV
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kvinnen bak filmen «Barbie» skriver historie med rekordhøyt billettsalg.

Greta Gerwig er den første kvinnelige regissøren bak en film som har spilt inn over en milliard dollar.

Regissøren bak filmen «Barbie», Greta Gerwig, er den første kvinnen noensinne som har regissert en film som spilte inn over en milliard dollar.

Dette melder flere medier – inkludert New York Times og CNN.

Filmen nådde en ny milepæl søndag, etter å ha solgt en milliard dollar i billetter siden den hadde premiere på kino over hele verden for to uker siden.

«Barbie» hadde premiere i Norge 20. juli.

Med det rekordhøye billettsalget slutter Greta Gerwig seg til 28 mannlige filmregissører som også har klart å tjene ti-sifrede summer på filmene sine.

Det er imidlertid ikke den eneste rekorden «Barbie» har slått søndag.

Filmen passerte en milliard dollar på bare 17 dager etter at den hadde premiere.

Filmselskapet Warner Bros., som står bak «Barbie», har aldri før solgt billetter for så mye penger på så kort tid.

Den forrige rekordholderen var filmen «Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2» fra 2011. Den spilte inn en milliard dollar på 19 dager.

«Barbie» finner sted i et univers bygget rundt den verdenskjente Barbie-dukken og har Margot Robbie og Ryan Gosling i hovedrollene.

Hollywood-filmen hadde premiere samme dag som «Oppenheimer» – en film om den teoretiske fysikeren J. Robert Oppenheimer.

Noe uvanlig gikk de to storfilmene på kino samme helg. Derfor gjorde de sammen den aktuelle helgen til en av de største helgene for kinoer noensinne målt i dollar.

«Oppenheimer» nådde også en milepæl søndag. Filmen har tjent over en halv milliard dollar.

Det skriver Billboard.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.