En episk reise tar slutt: Pokémon sier farvel

27/03/2023 15:24

Sofie Hansen

TV
Foto: Youtube
Foto: Youtube
En æra er nå slutt etter at siste episoden nettopp har blitt vist i Japan.

Ash Ketchum og hans pokémon Pikachu har vært på utallige eventyr, men det er over nå. For 25 år siden la han ut på livets vei med et enkelt formål.

Som 10-åring hadde Ash Ketchum en urokkelig vilje til å fange Pokémon.

Nå, et kvart århundre senere, er Ash fortsatt 10 år gammel, men reisen hans har nådd slutten.

The Pokémon Company har bestemt seg for at det er på tide å introdusere nye karakterer til showet og la dem fortsette eventyret mens Ash Kecthum og Pikachu går tilbake.

Dette melder media 'The Gamer'. Den siste episoden med Ash ble sendt i går i Japan, og med denne er en 25 år lang pokemon-fangende herlighet avsluttet.

Da nyheten først kom ut i desember, twitret Sarah Natochenny, som har vært stemmen til Ash i 17 år i den engelske versjonen, ut til alle fans, og takket henne for tiden som den lille gutten fra Pallet Town.

«Uansett hva som skjer etter siste episode, vil han leve evig i våre hjerter i mange generasjoner fremover», skrev Natochenny blant annet.

Totalt er det laget 1234 Pokémon-episoder til dags dato.

Og det fører fansen og resten av oss tilbake til det store spørsmålet: "Hvor mange pokémoner klarte Ash Ketchum å fange?"

Ifølge fictionhorizon.com levde ikke Ash helt opp til "catch them all"-mottoet, da det faktisk bare resulterte i 49 vellykkede pokeball-kast.

Det er i underkant av en tredjedel av de 150 opprinnelige vesenene, hvorav mange flere kom senere.