Michelle fødte tvillinger, men så oppdaget legene en urovekkende forskjell på dem

01/08/2016 14:30

Anniken Hauge

TV
Foto: Privat
Foto: Privat
Foreldrene ante ikke at noe var galt før legene begynte å undersøke graviditeten.

Michelle Catts var verdens lykkeligste mor, da hun for 2 ½ år siden fikk tvillingene Sophie og Linkin.

Sammen med kjæresten sin, Daniel Catts, hadde paret fått to friske barn, og alt var ren glede.

Men det gikk ikke lang tid før foreldrene fra Troy i Utah, USA, forstod at noe var galt.

Det ble klart da legene foretok opp til flere lytteprøver på de to nyfødte barna. For mens den lille gutten Linkin bestod prøvene, så greide ikke søsteren hans Sophie det.

Og da legene begynte å undersøke Michelles graviditet, gikk det opp for dem hva som var galt.

For tidlig i Michelle Catts graviditet ble hun smittet med Cytomegalovirus (CMV), som er en helt vanlig virusinfeksjon de fleste mennesker får før de fyller 50 år.

Vanligvis er infeksjonen helt harmløs. Det er som regel ingen symptomer, og når man først har blitt smittet, så kan man ikke få sykdommen igjen.

Dermed hadde Michelle ingen anelse om at hun hadde hatt CMV, og det hun slett ikke visste var at viruset kan være farlig for gravide – eller rettere sagt, for deres ufødte barn.

CMV kan nemlig skade fostres hjerneutvikling under graviditeten, eller forårsake andre problemer forbundet med nervesystemet.

Mens Linkin ikke ble påvirket av morens virusangrep, ble det annerledes for Sophie. Hennes hørselsevne ble nemlig påvirket av viruset, så da de to barna kom til verden hadde Sophie en sterkt nedsatt hørsel.

Heldigvis ble Sophie diagnostisert raskt etter fødselen, og da man fant ut at hørselsevnen hennes skyldtes CMV, ble hun raskt behandlet med antivirusmedisin.

Dermed reddet man noe av Sophies hørsel, og selv om den lille jenta i dag snakker via tegnspråk, mens hennes bror kommuniserer med ord, så er foreldrene veldig glade for at sykdommen ble oppdaget i tide.

Barnas far, Daniel Catts, har siden behandlingen av datteren deres jobbet for at enda flere stater i USA gjør det obligatorisk at nyfødte – akkurat som i Utah – screenes for CMV umiddelbart etter fødselen.

I videoen nedenfor kan du se familiens historie. 

 

 

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.