Populært TV-program satt på pause etter ulykke

25/03/2023 17:00

Mikkel Sletta

TV
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det populære TV-programmet er satt på pause etter en ulykke.

BBC har produsert 33 sesonger av det populære motormagasinet Top Gear. Nå setter TV-kanalen programmet på pause.

Avgjørelsen er tatt etter at programlederen, Andrew 'Freddie' Flintoff, ble hardt skadet under innspillingen til programmet i desember.

«Vi vet at det vil skuffe fansen, men under omstendighetene mener vi det vil være upassende å fortsette å lage sesong 34», heter det i forklaringen fra BBC.

Ulykken skjedde 13. desember 2022 på den tekniske driving range Dunsfold Park Aerodrome i Surrey.

Den tidligere nasjonale cricket-kapteinen, Andrew 'Freddie' Flintoff, satt bak rattet selv, og filmet for sesong 34, da han tok feil.

Kort tid etter ulykken ble TV-programlederen fløyet til sykehuset, hvorfra de første meldingene gikk på at skadene hans ikke var livstruende. Men siden har det vært en uhyggelig stillhet rundt programlederens tilstand.

I februar siterte Daily Mail en anonym kilde som var vitne til ulykken som sa at TV-programlederens skader var verre enn først antatt. Dels fordi bilen som rullet rundt i forbindelse med ulykken var en trehjuls Morgan Super 3 uten tak.

Ifølge Daily Mail skal kilden ha sagt:

«Svært lite har kommet ut om ulykken, og sjefene vil veldig gjerne holde detaljene skjult. Men ingen skal snart tilbake på jobb... Fremtiden til showet er i reell fare.»

Den 45 år gamle TV-verten, som til vanlig er aktiv på sosiale medier, har selv vært taus siden ulykken. Men torsdag kunne The Times sitere enda en anonym kilde for å si at det er Andrew 'Freddie' Flintoff selv som har trukket bremsene på programmet:

«Freddie har blitt alvorlig påvirket psykisk og fysisk av ulykken. Han er en våghals, det er hans greie, men han føler ikke at han kan fortsette å spille den rollen i programmet.'

Enten det er programlederen eller kanalen som har sagt opp, er realiteten at BBC dropper å filme for denne sesongen. BBC vil vurdere om programmet gjenopptas på et annet tidspunkt senere i år.

Omstendighetene rundt ulykken er undersøkt både internt av BBC og av en uavhengig kommisjon, men er nå konkludert. Som en talsperson for Storbritannias Health and Safety Executive (HSE) sa etter undersøkelsen:

– Vi har fullført våre undersøkelser av ulykken og foretar oss ikke noe mer.

BBC har beklaget til TV-verten, som også er firebarnsfar:

«Vi har oppriktig bedt Freddie om unnskyldning og vil fortsette å støtte hans bedring,» står det.