5 tegn på at katten din virkelig elsker deg

29/05/2023 06:50

Sofie

Underholdning
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En katt viser faktisk med mange små tegn at den virkelig elsker deg.

Det kan være lettere å si om en hund er glad for å se deg fordi den løper deg i møte med logrende hale – der katter ofte er litt roligere skapninger.

Men den viser likevel flere tegn på at den bryr seg om deg, og her kan du lese mer de ulike tegnene.

Når katten din biter deg

Det høres sprøtt ut. Men faktisk er det et tegn på kjærlighet når katten din biter deg. Selvfølgelig ikke hvis den biter hardt, men hvis den napper deg uten å bite - ja da er det et tegn på kjærlighet. – Katten biter som et tegn på kjærlighet når den føler en sterk tilknytning til eieren, sier Elizabeth Colleran, som er veterinær og eier to klinikker som spesialiserer seg på katter, ifølge det svenske mediet Newsner.

Den følger deg som en skygge

Blir du noen ganger irritert over at katten din jager deg og du er i ferd med å snuble over den? Så husk at det faktisk er fordi det liker deg. Når katten jager deg gjennom huset, er det fordi den er interessert i deg og vil vite hvor du er.

Når katten spinner og presser deg med potene

Det kan være flere grunner til at en katt spinner - men ofte er det et tegn på glede når katten spinner. Mange katter gjør en «elte»-bevegelse med labbene samtidig som den spinner – og det gjør den fordi det er trygt og behagelig. Disse bevegelsene er de samme som da den lå med moren sin og ammet.

Kommer med gaver

De fleste katteeiere synes ikke det er fryktelig deilig å få en halvlunken fugl eller mus levert på dørstokken – eller enda verre, rett inne i hjemmet. Men faktisk er det kattens måte å gi gaver på. Det er en gest, fordi det har fanget det for deg fordi det ser deg som en naturlig mor og leder. Så når katten din stolt kommer hjem og leverer et bytte, husk at det er et tegn på kjærlighet og takknemlighet.

Å blottlegge magen

Hvis katten din viser deg magen sin, er det det ultimate tegnet på tillit, fordi det er kattens mest sårbare sted. Kattens mage inneholder mange viktige organer, så hvis katten ikke føler seg trygg, beskytter den det området. Så når katten din velter på ryggen og lar deg klappe magen, forteller den deg at den elsker deg og stoler på deg.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.