6 måter å underholde katten eller hunden din på når de er alene hjemme

28/07/2023 20:30

Sofie

Underholdning
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Her er seks rimelige måter å underholde hunden eller katten din på når de er alene hjemme.

Hunder og katter tilbringer ofte mye tid alene hjemme – og derfor viser vi deg her seks måter fra The Dodo du kan underholde hunden eller katten din på slik at de ikke kjeder seg mens du er borte fra hjemmet.

1. Lag et trygt område

Først av alt: La hunden eller katten din ligge et sted i huset hvor de føler seg trygge, trygge og glade – og hvor de ikke kan få for mye problemer (kanskje unngå kjøkkenet?).

For hunder kan man vurdere å skjerme en del av huset, som f.eks stuen hvor de har alle favorittlekene sine. For katter kan du lage en plass i en vinduskarm eller la en 'seng' ligge foran, hvor de kan kose seg.

2. Fyll en leke med frosne godbiter

Det er en grunn til at gjenfyllbare leker er verdt vekten sin for å holde kjæledyr opptatt. For hunder kan du fylle en gummileke med peanøttsmør eller annen fylling hunden din elsker og fryse den over natten.

På denne måten får hunden et mellommåltid som tar litt lengre tid å spise. For katter kan du finne noe lignende og fylle det med godbiter som kommer ut når de leker med det.

3. Slå på TV-en

Tro det eller ei, men det finnes blant annet YouTube-kanaler som er skreddersydd for å holde hunden eller katten din underholdt og avslappet. For hunder, slå på DOGTV før du drar og la dem se programmer utviklet for å redusere stress og angst gjennom dagen.

For katter er det mange morsomme YouTube-kanaler med flygende fugler, bevegelige landskap og spill som katter elsker.

4. Lokk dem til vinduet

Du kan gi katten din noe å se på ved å plassere et matbrett eller fuglehus nær et vindu. Før du drar hjemmefra kan du mate fuglene i hagen din og dermed underholde katten din i timevis.

5. Belønn hunden eller katten din

Leker som belønner hunden eller katten din med godbiter når de løser en utfordring holder dem mentalt stimulert.

Disse lekene hjelper til med å bekjempe kjedsomhet (også kjent som tiden da kjæledyr begynner å ødelegge ting) og aktiverer deres naturlige instinkter for å jakte og søke etter mat.

6. Gi dem noe å jage

Hvis hunden eller katten din elsker å jage alt og alle, prøv en aktivitetsleke som hopper eller ruller. Finn en til katten din som slår seg av og på på tilfeldige steder – den gir dem noe å jage når du ikke er i nærheten.

For hunder kan du f.eks. prøv et elektronisk leketøy som kan pares med en smarttelefonapp.

Læs også:

Hva er din favoritt sovestilling? Her er den overraskende betydningen for din personlighet Har du en spesiell sovestilling du foretrekker? I så fall kan det faktisk fortelle mye om din personlighet.
Märtha og Durek trakk tilbake bryllupsinvitasjonen Det kommende ekteparet trakk tilbake bryllupsinvitasjonen.