7 år gammel jentes bursdag i en lokal park tar en uventet vending: Nå snakker familien ut om opplevelsen

23/09/2023 18:30

Sofie Hansen

Underholdning
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nå deler familien historien med pressen.

En uforglemmelig bursdagsgave kom tidlig til 7 år gamle Aspen Brown, selv om hun kanskje ikke er den største fan av Disney-prinsesser.

Under en fottur i Arkansas gjorde hun en uforglemmelig oppdagelse: På bakken fant hun en fortryllende 2,95 karat diamant i Crater of Diamonds State Park.

Diamanten, som er på størrelse med en ert, er gyllenbrun i fargen og uten en eneste feil. Dette bemerkelsesverdige funnet skjedde på bursdagen hennes da Aspen og hennes far, Luther, besøkte parken i september.

Noen uker tidligere hadde bygningsarbeidere gravd en 150 fot lang grøft for infrastrukturformål, som Park Superintendent Caleb Howell sa sannsynligvis brakte flere tonn med diamantbærende materiale til overflaten.

Luther husker øyeblikket tydelig, ettersom det var en varm dag i diamantprospekteringsområdet.

"Hun (Aspen) ble varm og ville sitte ned et minutt, så hun gikk bort til noen store steiner ved gjerdet," sa Mr. Brown til parkens egen nettside.

"Neste øyeblikk visste jeg at hun løp mot meg og ropte: 'Pappa! Pappa! Jeg har funnet en!'"

Dette er den nest største diamanten som ble funnet i parken i år og ble funnet like ved der en annen stor diamant, 3,72 karat Caro Avenger, ble oppdaget i 2019.

Bursdagsjenta bestemte seg for å kalle diamanten "Aspen Diamond".

Et raskt Google-søk viser at hvite diamanter av denne størrelsen kan koste alt fra $12 000 til $50 000 når de er kuttet og satt inn i smykker.

"Aspdiamanten har en gyldenbrun farge og en glitrende glans. Det er en komplett krystall uten ødelagte fasetter og en liten sprekk på den ene siden, dannet da diamanten ble skapt," sa Waymon Cox, assisterende parkinspektør.

For 100 millioner år siden ble et hot spot hvor trykk, temperatur og materialer ble blandet i perfekte mengder for å danne diamanter dypt inne i jordmantelen – det andre laget under jordskorpen – tvunget til overflaten gjennom vulkanisme.

Ifølge Smithsonian Institute inkluderer edelstenene som finnes i parken granat, jaspis, kvarts, ametyst og agat, samt diamanter i tre farger: gul, brun og hvit.

The Crater of Diamonds er det eneste sikre stedet i verden hvor publikum kan søke etter diamanter og beholde det de finner. Totalt sett er det funnet rundt 89 karat diamanter der.

Læs også:

Norsk duo med trist melding Duoen kommer nå med en trist melding.