«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»: Dette så du ikke på tv

06/10/2023 17:00

Emma Sletta

Underholdning
Foto: Matti Bernitz/Warner Bros. Discovery
Foto: Matti Bernitz/Warner Bros. Discovery
Dette fikk du ikke se på tv.

I søndagens episode av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» bydde de på en luftig utfordring for deltakerne.

Kjendisene skulle i par klatre opp Maudalssvaet i Gjesdal kommune i Rogaland, som er 463 m.o.h.

I slutten av torsdagsepisoden (episoden for en uke siden) kunne seerne se at Anne Rimmen (42), som klatrer sammen med Johanne Killi (25), slet veldig.

Og i søndagsepisoden tar det derfor ikke lang tid før Rimmen kaster inn håndkleet og velger å trekke seg fra etappen.

Programleder Tom Stiansen (53) opplyser i programmet at Rimmens valg vil få konsekvenser for laget, men hva det er vil de ikke få vite før etter etappen er over.

Partneren Johanne Killi måtte derfor gjennomføre resten av klatreetappen alene, mens Rimmen ble hjulpet ned av sikkerhetsteamet.

Avslører

Overfor Se og Hør avslører hun en hittil ukjent detalj for TV-seerne, som gjorde selve klatringen litt ekstra utfordrende. 

- Jeg hadde en blå tånegl som gjorde at jeg ikke fikk på meg klatresko på begge føttene, og begynte å kjenne at det var et krevende opplegg jeg hadde sagt ja til. 

Hensikten med klatresko er at man får ekstra godt feste i fjellveggen, naturligvis mer enn hva en vanlig tursko kan gi. 42-åringen klatret imidlertid med én klatresko og én tursko, noe som ikke ga henne optimalt feste.

Hun understreker likevel at det var hodet, og ikke skoproblematikken, som til syvende og sist gjorde at hun trakk seg.

Som nevnt visste ikke deltakerne hvilken konsekvens Rimmens valg ville få for resten av laget. Mot slutten av programmet ble det derimot klart at vinneren av etappen fikk ti minutter forsprang til dagen etter.

Lag Lindesnes, som er Rimmens lag, vant i utgangspunktet quizen - som var en del av konkurransen, og dermed etappen. Men siden 42-åringen trakk seg, ble seieren tildelt lag Nordkapp.

Læs også:

Kjent TV-kokk har gått bort: Han ble 57 år gammel Den populære TV-kokken ble bare 57 år gammel.
Frank Løke med trist beskjed Nå deler han en trist beskjed.