9 grunner til at du skal date en murer

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Over 800.000 har sett reklamen som skal rekruttere murere til faget. Det kan godt være at det er fordeler ved å bli murer - men det er også fordeler ved å date en... Se hvilke her:

Denne uken har en reklame fra Københavns Murerlaug skapt debatt på sosiale medier, fordi den med hastaggen #Blivmurer prøver å rekruttere flere folk til faget.

Debatten kommer blant annet på grunn av de kjønnsstereotypene og fordommene kritikere mener filmen viser – blant annet en del lettkledte damer som besvimer når de ser en stor og sterk murersvenn.

 

Sexisme eller ei, det er mange gode grunner til å hylle mureryrket – og ikke minst date en håndverker som har styr på tingene sine. Vi nevner i fleng følgende grunner:

1) Han er veltrent
Det sier seg selv at når man(n) sleper rundt på store steiner og spann med sement hele og halve arbeidsdager, ja så kvitteres det harde slitet med muskler i armer, rygg og rumpe. Takk skal dere ha:

Foto: Shutterstock

Murerfaget er gratis styrketrening om man vil, og selv i høy alder får du derfor en veltrent mann du kan sikle etter daglig, hvis du dater en murer.  

2) Han har lært å vente på noe godt 
… og ofte fra ung alder av. Bare utdannelsen i seg selv tar i dag rundt fire år. Det krever med andre ord slit og vedlikehold å bli ferdigutdannet murer. Kvaliteter du fint kan ta med ut, hvis du søker en god date og fremtidig partner.

3) Han står naturligvis klar med middag og er en genial barnepasser
Jobben krever at han står opp tidlig for å få gjort oppgavene i tide - og dermed er han også tidlig ferdig. Win-win:

Hvis du planlegger barn i fremtiden eller bare ønsker en mann som er tidlig ferdig (og derfor kan lage middag til dere), eller bare er et A-menneske, så få nå bare tak i en murer, så får du en som kan ta morgenvakten med deg eller hygge med kaffe i sengen før resten av verden står opp.

4) Han er strukturert
En murer skal kunne lese en arbeidstegning og bygge et hus nøyaktig etter tegningen – det krever at han tenker helthetlig og jobber strukturert - forestill deg hva de egenskapene kan gjøre med en middagsplan eller handleliste på sikt... Videre ender du aldri i en situasjon hvor du mangler noe å skrive med - en murer har alltid flere blyanter og penner på seg i sine mange lommer ;-)

5) Han inviterer til et frekt felles bad
Tenk over det; hver dag kommer han hjem med skitne arbeidsbukser og litt støv i ansiktet = opplagt mulighet for å ta en lang, frekk  dusj eller bare et deilig bad med ham. 

6) Og.. han har kontroll på håndarbeidet
.. så å si.

7) Og..
De hendene kan brukes til mange fornuftige ting - for eksempel en massasje, kyndig utført av sterke håndverkshender. 

8) Han har kontroll på alt annet som også skulle trenge en kjærlig hånd
Kjøper du en bolig, kan murer-daten til enhver tid støpe sokkel og gulv, fikse store deler av taket, pusse fasaden og legge nye fliser på badeværelsets vegger og gulv. Gratis, ordentlig og hvitt. Dine dates er dermed godt betalt (les; du tjener pengene hjem igjen på sikt, grovt sagt). 

9) Han har god humor og et glimt i øyet
Fru Hansen skal kunne like ham når hun ansetter ham til jobben, og "gutta" på byggeplassen skal kunne kødde med ham i det daglige. Tar du en murer med på date, er der derfor en god sjanse for at du får en date med en fyr som har humor, selvtillit og vekker tillit (hos deg og eventuelt hans kommende "svigermor").

Så se og få taket på en murer - hvis ikke du er så heldig og allerede har en hjemme.