Aslak Maurstad advarte kjæresten før «Skal vi danse»: ”Det må du bare takle”

08/09/2023 08:55

Emma

Underholdning
Foto. TV2 pressebilde
Foto. TV2 pressebilde
Aslak Maurstad visste at han kom til å være «en ganske dårlig kjæreste» denne høsten.

Skuespiller, regissør, manusforfatter og den tidligere Forræder vinneren Aslak Maurstad (31) er denne høsten aktuell i «Skal vi danse» på TV 2.

Maurstad er ikke en som gjør ting halvveis, og dansetrening er intet unntak.

– Vi trener veldig mye. Jeg har satt av hele livet mitt til dette, sier han til TV2.

Det var kjæresten – skuespiller Martine Hattestad Kveli (26) – som ville at han skulle delta i «Skal vi danse». Vel vitende om at dette ville føre til mye dansetrening, følte Maurstad at han burde advare henne.

– Jeg har sagt til henne at: «Nå kommer jeg til å være en ganske dårlig kjæreste i en periode, og det må du bare takle». Og hun takler det veldig bra.

Han legger til at kjæresten i disse dager spiller en rolle i Folketeaterets oppsetting av musikalen «Miss Saigon», som hadde premiere 1. september.

– Hun har hatt en kjempeoppkjøring selv. Vi har lignende, heseblesende liv, og det gjør at man har en forståelse for hverandre.

Åpen om sykdommen

Som femåring fikk Maurstad den autoimmune revmatiske leddsykdommen Aksial spondyloartritt. Sykdommen gir smerter og stivhet i ledd og muskler i bekken, rygg og brystkasse. Det finnes ingen behandling, og smertene kan oppstå når han minst venter det. Når sykdommen står på som verst, klarer han verken å gå eller stå.

Maurstad selv håper at andre med lignende diagnoser kan la seg inspirere av hans deltakelser i danse programet.

– Det er kanskje det beste som kan komme ut av dette. At folk som lider av samme eller lignende sykdom ser at det går an å danse, og at det går an å leve et fint liv. Jeg synes at jeg lever et fint liv, jeg er veldig fornøyd, sier Aslak Maurstad og smiler bredt.

Læs også:

Märtha og Durek trakk tilbake bryllupsinvitasjonen Det kommende ekteparet trakk tilbake bryllupsinvitasjonen.
Ektemannen overrasker kona med drømmekjøkken: Reaksjonen hennes knuser hjertet hans Han hadde gledet seg til å vise kona det nye kjøkkenet som han hadde laget selv mens hun var på ferie.