Cillian Murphy "ofret" mye for Oppenheimer-rollen

25/07/2023 17:30

Sofie Hansen

Underholdning
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Robert Downey Jr. berømmer Cillian Murphy for å ha gjort store "ofre" for Oppenheimer-rollen.

Helgen etter to av årets største filmutgivelser er nesten over, med millioner på vei på kino for å se Barbie og Oppenheimer.

Heldigvis for oss filmnerder, ble de to polar-motsatte filmene anmeldt ekstremt godt, og begge er satt til å diskutere om årets film i desember.

Spesielt Oppenheimer har imponert med 96 prosent Rotten Tomatoes-score på debuten.

Filmen regissert av Christopher Nolan forteller historien om den amerikanske vitenskapsmannen J. Robert Oppenheimer (spilt av Cillian Murphy) og hans rolle i utviklingen av atombomben som ble brukt i andre verdenskrig – noe han fikk tittelen som ‘atombombens far’ for.

Med en spilletid på svimlende tre timer, spiller filmen også Emily Blunt, Robert Downey Jr., Florence Pugh og Matt Damon.

Mens hele rollebesetningen til den øyeblikkelige hiten ble rost, er det Murphys transformative opptreden som har blitt spesielt applaudert av fansen.

"Jeg kan ikke engang finne ordene for å beskrive hvor god Cillian Murphy er, jeg kan bare ikke," skrev en fan på Twitter.

Mens et sekund la til: "Jeg har aldri sett noen Cillian Murphy-film [før Oppenheimer], men jeg kan fortelle at han er i ferd med å bli en av favorittskuespillerne mine."

Og disse kommentarene er absolutt ikke få og langt mellom, ettersom mange fans fortsetter å strømme til sosiale medier for å rose skuespilleren.

Nå har Murphys medstjerner, Downey Jr. og Pugh, rost Peaky Blinders-stjernen. Downey Jr. sa at han var imponert over Murphys "forpliktelse" til rollen, og sa til People: "Jeg har aldri vært vitne til et større offer fra en hovedrolleinnehaver i min karriere.

"Han visste at det kom til å bli en stor forespørsel da Chris ringte ham. Men jeg tror han også hadde den ydmykheten som kreves for å overleve å spille en rolle som denne.