Den amerikanske versjonen av Skam blir Facebook-serie

Den nyoppstartede tjenesten Facebook Watch har sikret seg den amerikanske versjonen av suksesserien.

Dramaserien 'Skam' ble raskt en enorm suksess her til lands, og flere utenlandske medier har i ettertid jobbet hardt for å sikre seg rettighetene til å sende serien.

Den danske kanalen DR var tidlig ute med å sikre seg muligheten, til stor glede for danske fans som stolt lærte seg norske slanguttrykk som "dritkult" og "kødda".

Under TV-messen Mipcom i Cannes onsdag kunngjorde Facebooks sjef for kreativ global strategi, Ricky Van Veen,  at det sosiale mediet blir publisist for den nordamerikanske varianten av Skam, skriver NRK

Vil amerikanerne klare å gjenskape øyeblikk som dette mellom Isak og Even? Foto: Ritzau/NRK/DR

Det har tidligere blitt kunngjort at XIX Entertainment og produsent Simon Fuller bak suksessen 'Idol', har sikret seg rettighetene til en nordamerikansk versjon av serien.

Nå har altså dette selskapet inngått en produksjonsavtale med selveste Facebook.

- Dette er et bevis på at NRK har laget noe som er helt i verdensklasse, og som blir lagt merke til over hele kloden, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen kort tid etter at nyheten ble kjent i går.

Manusforfatter og instruktør Julie Andem står bak dramaserien som har stor suksess internasjonalt. Foto: Ritzau/Nanna Navntoft

NRK har sikret seg visningsrett til den amerikanske nyinnspillingen, og kringkastingssjefen forsikrer at norsk publikum kommer til å få se den på NRK TV i fremtiden. 

Hva tror du? Blir det en amerikansk Skam-suksess?