Den var liten som en negl da hun oppdaget den på sin tur gjennom skogen

30/09/2023 16:30

Sofie Hansen

Underholdning
Foto: Privat
Foto: Privat
Se hvilket søtt lite dyr det har blitt.

En kvinne fikk seg en overraskelse på en tur gjennom skogen da hun fant en bitteliten skapning på bakken. Den var liten som en negl og så hjelpeløs ut.

Uten å vite hva det var, bestemte hun seg for å ta det med seg for å hjelpe det å overleve.

Til sin overraskelse oppdaget hun at den lille skapningen var et flygende pungdyr – verdens minste flytende pungdyr. Hun visste ikke hvordan hun skulle ta vare på et så sjeldent dyr, og tok det med til et dyrehjem hvor det fikk navnet Boop.

Her vokste det lille flyveekornet opp og ble bortskjemt med kjærlighet og omsorg før det ble sluppet ut i naturen igjen.

Ifølge Wildlife Queensland har fjærhaleglidere en musestørrelse med gråbrun pels på ryggen og en hvit underside.

De er spesielt kjent for sine lange fjæraktige haler. Halen er bust og hårløs bortsett fra lange stive hår på sidene som ser ut som en fjær.

Mellom for- og bakbena har de hudfolder som strekker seg ut mens de svever gjennom luften, typisk i en avstand på 14 meter.

Foto: Privat

De små føttene til det flygende ekornet ligner på en frosk, men i stedet for skjell har de pels. De har også store puter på tærne med taggete riller under som lar dem klatre nesten hva som helst.

Disse små pungdyrene er altetende og lever av pollen, frø, honningdugg, nektar og insekter. Deres lange, børstelignende tunge hjelper dem å gripe maten, og pollen setter seg ofte fast i pelsen, som de spiser senere.

Flygende ekorn er hjemmehørende i Australia og finnes for det meste langs østkysten av Queensland, New South Wales, Victoria og Sør-Australia.

De trives i skog, regnskog og skog, men det er ikke uvanlig å finne dem i parker eller til og med i folks hager. Noen ganger velger de å bosette seg i telefonbokser eller hustak.

Det er trygt å si at disse dyrene er virkelig unike i sitt slag.

Med sin lille størrelse og bemerkelsesverdige tilpasning til å sveve gjennom luften, bringer flygende pungdyr en viss magi til de australske skogene der de bor.