Derfor bør du ikke oppbevare sjokolade i kjøleskapet

15/09/2023 20:30

Sofie

Underholdning
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
13. september er den internasjonale sjokoladedagen, og du bør tenke deg om to ganger før du legger favorittsjokoladebarene i kjøleskapet. To eksperter forklarer hvorfor det er en dårlig idé.

Den søte godbiten feires årlig den 13. september, som tilfeldigvis er bursdagen til den amerikanske sjokoladeprodusenten Milton S. Hershey.

Noen mener også at det er årsdagen for introduksjonen av kakao til Europa i 1550.

Feiringen har vært markert siden 2009 – og er den perfekte anledningen til å tilfredsstille søtsuget. Men før du legge sjokoladen i kjøleskapet, lytt etter.

Sarah Hartnett, en konfektekspert basert i London, sier sjokolade nytes best i romtemperatur. Kjøling får ikke bare sjokolade til å miste glansen, den kan også få den til å smake annerledes.

Oppbevaring av produktet ved siden av andre ting i kjøleskapet kan føre til at det får forskjellige lukter og smaker.

Og ingen vil at kakaoen deres skal smake som hvitløk eller løk. Sarah er ikke den eneste som fraråder å kjøle sjokolade.

Tidligere i år oppfordret Nick Small godterielskere til å ta av med vanen.

Nick sa for AO.com: «I mange år har folk diskutert om sjokolade bør oppbevares i kjøleskapet eller om omgivelsestemperaturene gir en bedre sjokoladespiseopplevelse.

"Vi kan bekrefte at sjokolade ikke bør oppbevares i kjøleskapet da det kan endre både smak og tekstur."

Faktisk bør sjokolade oppbevares ved rundt 20°C for optimal nytelse, avslørte eksperten.

Han la til: "Kakaosmør absorberer smaker og lukter, noe som betyr at hvis du oppbevarer sjokoladen i kjøleskapet, vil andre ting som er lagret i nærheten påvirke smaken, med kaldere temperaturer som også hindrer kakaosmør i å frigjøre mer subtile smaker."

En annen grunn til at du ikke bør kjøle sjokoladen din er på grunn av noe som kalles "sukkerblomstring" - når den avkjøles og deretter utsettes for varmere luft, forårsaker det kondens på overflaten, som løser opp noe av sukkeret.

"Hvis sjokoladen oppbevares i kjøleskapet og tas ut når det er på tide å nyte den, kan kondenseringen på overflaten løse opp sukkeret og få det til å krystallisere, noe som påvirker den generelle teksturen til sjokoladen negativt og gjør den kornete," la han til.