Det er derfor kvinner farger håret i denne fargen: Ny trend blomstrer blant kjendiser

26/11/2023 13:00

Sofie

Underholdning
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Hårfarge har en helt spesiell signalverdi.

For mange kvinner er hår en uttrykksform som må sende et visst signal til omverdenen, og i august vendte Billie Eilish tilbake til sin signaturfrisyre – en fullfarge i svart med en iøynefallende rotvekst – denne gangen i kirsebærrødt.

En måned senere debuterte Megan Fox med kobber farget 'look'. Akkurat som bladene på trærne endrer farger, endret også Dua Lipa sin hårfarge.

Popstjernen viste seg først med mahogni hår i oktober og – for alle som fortsatt er i tvil om denne sesongens fargetrend – gikk det så langt som å koordinere håret med matchende burgunder og burgunder klær og tilbehør. Dette skriver mediet CNN.

Til og med Kendall Jenner beklager tapet av kobberhåret hennes fra 2022.

«Jeg savner det røde håret mitt», sa Jenner, nå tilbake til å være brunette. "Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med det. Jeg kom tilbake for tidlig."

På høst-vinter 2023-catwalken har cherry-cola og jordbærblonde lokker blitt oppdaget hos Burberry, Rodarte, Gucci og Missoni, for å nevne noen.

Å føle seg sett er fortsatt den primære motivasjonen bak hårfarge i dag.

"Folk som vil prøve rødt hår for første gang vil gjøre noe spennende," sa kjendisfrisør Jenna Parry til CNN Style i en e-post.

Parry skapte Kendall Jenners banebrytende «smoked paprika»-nyanse i fjor og står også bak hårfargeforvandlingene til Emily Ratajkowski og Maude Apatow.

"De vil utstråle selvtillit og skille seg ut fra mengden."

Når det gjelder Dua Lipa og Megan Fox, kan det være en tilfeldighet at deres drastiske hårfargeendring ble timet for nye prosjekter (Fox sin debutdiktsamling «Pretty Boys Are Poisonous: Poems» ble sluppet 7. november, mens Lipas siste singel «Houdini» ble utgitt 9. november)?

"Det er så iøynefallende at vi kan skanne (hårfarger) på et sekund. Og rødt har denne varige evnen til å være iøynefallende," sier hårhistoriker Rachael Gibson.

"Det er et godt tidspunkt å endre håret når du har en albumutgivelse."