Et bilde av kong Frederiks studentlue har dukket opp: 'Knutene' avslører mye om ham

17/03/2024 22:00

Sofie

Underholdning
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kongehuset har selv delt et bilde av kong Frederiks studentlue.

22. mars åpnes dørene til en spesialutstilling på Amalienborgmuseet, og her får besøkende en unik mulighet til å fordype seg i kong Frederiks ungdomstid.

Blant de mange personlige eiendelene som skal stilles ut finner du kongens egen studentlue, som bærer spor av tradisjonelle studentgjerninger.

Kong Frederik, som avsluttet videregående år i 1986 ved Øregård Gymnasium i Hellerup, har i likhet med mange andre elever fått knuter i hatten.

Disse klippene er ikke bare et symbol på ungdommelig festivitas, men også et vitnesbyrd om tradisjonene som følger med å være student i Danmark. 

Det skriver BT.

På bilder delt på kongehusets Instagram kan du se at kongens hatt har minst tre 'knuter'.

Dette tyder på at han, i tråd med de uoffisielle reglene kjent fra dansk studenttradisjon, kan ha deltatt i festlighetene som ofte følger med studentlivet.

En av 'knutene' i hatten tyder på at kong Frederik har inntatt en hel kasse øl i løpet av et døgn – en bragd som tradisjonen tro belønnes med en firkant klippet inn i svettebåndet.

Alternativt kan et slikt kutt også symbolisere et kyss med en hittil ukysset person, men det er ikke kjent nøyaktig hvorfor kongen har de kuttene han har.

Denne utstillingen lover å gi et sjeldent innblikk i Kongens personlige historie og øyeblikkene som har formet ham, ikke bare som regent, men som person.

Ved siden av studenthytta vil besøkende kunne utforske en rekke andre gjenstander, portretter, fotografier og videoer som sammen forteller historien om kong Frederiks liv.

Kong Frederik og Dronning Mary forventes selv å være til stede ved åpningen av utstillingen 21. mars.