Familien fant forlatt kattunge på gaten - så innså de at det ikke var noen vanlig kattunge

14/09/2023 10:30

Sofie Hansen

Underholdning
Foto: WFFT
Foto: WFFT
En uvanlig kattunge ble reddet fra gatene i Thailand.

Historier om dyr i nød har en spesiell evne til å berøre hjertene våre, og denne historien fra 2016 er intet unntak. Den handler om en liten kattunge som ble sett på gatene i Thailand og reddet fra en skjebne med ensomhet.

Denne hjertevarme historien viser hvordan kjærlighet og omsorg kan redde selv de mest sårbare skapningene på planeten vår.

Det var en helt vanlig kveld for en familie som bodde i nabolaget. De nøt en rolig stund sammen da de plutselig la merke til noe uvanlig utenfor hjemmet deres.

En liten kattunge streifet alene rundt i gatene, og noe ved den fanget umiddelbart oppmerksomheten deres.

Foto: WFFT

Familien kunne raskt se at dette ikke var noen vanlig kattunge. Den skilte seg ut fra de andre kattungene de hadde sett før.

Derfor tok de beslutningen om å kontakte The Wildlife Friends Foundation Thailand (WFFT), en organisasjon dedikert til dyrevelferd.

Heldigvis tok organisasjonen umiddelbart affære og kom for å inspisere det lille dyret, skriver Newsner.com.

Etter en grundig undersøkelse konkluderte organisasjonen med at dette var en fiskerkatt, som er en av de største i gruppen av katter kjent som småkattene.

Fiskerkatten (Prionailurus viverrinus) kan bli opptil én meter lang og jakter på fisk og frosker i vannet – derav navnet.

Foto: WFFT

WFFT avslørte at kattungen nesten var nyfødt bare noen timer før familien fant den. Spesialister fra organisasjonen ble overrasket over hvordan en mor kunne forlate sin nyfødte kattunge på denne måten, noe som er uvanlig for arten.

Familien bestemte seg for å ta vare på den sjeldne katten og fikk beholde den i en periode. De kalte ham Simba, og det var tydelig at katten følte seg veldig knyttet til familien.

Familien holdt alltid et øye med kattungens mor, i håp om at hun ville dukke opp for å ta seg av ham.

Dessverre skjedde det aldri. Simba ble i stedet oppdratt på melk av familien og vokste opp til å bli en vakker fiskerkatt. Heldigvis lever han fortsatt og har det bra.

Her er en video av andre katter som har blitt reddet:

Læs også:

Ekspertråd: Så ofte bør du vaske sengetøyet ditt En ekspert har avslørt at flere ting avgjør hvor ofte du bør vaske sengetøyet.