Flere døde etter dødelig trend: Nå advarer de

10/07/2023 15:30

Emma

Underholdning
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En trend som har startet på TikTok har nå vært årsak til flere dødsfall.

TikTok, og sosiale medier generelt, er et sted hvor trender, mani og sprø ideer får lov til å blomstre.

Hvem husker ikke for eksempel "Ice Bucket Challenge" og "Bottle Flip Challenge".

Men ikke alle er like uskyldige og gjennomtenkte.

For tiden #boatjumping trenden som går under hashtaggen en av de hotteste på TikTok. En trend med å hoppe ut av en båt i høy hastighet.

Selv om det kan se ganske underholdende ut, frarådes det nå sterkt. Fire personer er døde etter å ha gjennomført den farlige trenden.

Det skriver Dagbladet.

Ifølge Jim Dennis, som jobber for en redningsetat i den amerikanske delstaten Alabama, var det nettopp den nye trenden som forårsaket dødsfallene.

– Det siste halvåret har vi opplevd drukningsulykker som lett kunne vært unngått. De utførte en TikTok-utfordring. Det handler om å være på en båt som seiler fort, og så hopper du av siden av båten. Du dykker ikke, du hopper inn med føttene først og lener deg på en måte ut i vannet, sier han til TV-kanalen WBMA.

Ifølge Dennis bør trenden skape bekymring.

– Det er en stor bekymring fordi vi har sett et mønster de siste to årene. Det er sporadisk, men det må ta slutt og stoppe for alltid.

Ifølge WBMA skjedde det siste dødsfallet i mai.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.