Folk er i sjokk: Det er her parmesanosten kommer fra

13/01/2023

Sofie Hansen

Underholdning
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Folk skjønner så vidt hvor parmesanosten kommer fra – og de er forferdet.

Selv om mange mennesker ikke kan få nok av ost, innser folk først nå den "grufulle" sannheten bak hvordan parmesan lages.

Den perfekte følgesvennen til en bolle med pasta, den harde osten er blant en favoritt blant matelskere over hele verden.

Det kan imidlertid bare ha endret seg.

På Twitter skrev brukeren @dtheebae at de nettopp hadde oppdaget prosessen for å lage den italienske osten – og det er ikke så enkelt som å kjerne kumelk, da mange andre typer lages.

"I dag fant jeg ut at parmesanost er laget av babykumagen og jeg kunne gråte. Jeg må bare bli full veganer nå," skrev meierielskeren på Twitter.

Parmesan, sammen med andre oster som gorgonzola og camembert, bruker et enzym kalt løpe, som finnes i mageslimhinnen til en kalv eller geit. Dette er skrevet av Daily Star.

"Babydyr" blir noen ganger drept for å høste enzymet som hjelper med koagulering - prosessen med å skille melk og gjøre den om til ostemasse.

Så det viser seg at parmesan tross alt ikke er for vegetarianere! Denne avsløringen fikk folk på Twitter i en slik grad.

En bruker skrev: "Wow, det har jeg aldri hørt! Meieri er virkelig skummelt."

«Ikke rart det lukter slik», skrev en annen.

"Dette er faktisk informasjonen som til slutt presset meg til å bli veganer. Alle burde vite dette!!!," erkjente en tredje.

Læs også:

Bestemor 57: Starter med OnlyFans for å betale husleie Viktoria Winslow har slått seg sammen med datteren Zoe for å starte med OnlyFans.
"Farmen kjendis" skaper sterke reaksjoner: Produksjonen bryter loven Årets "Farmen kjendis" har gitt mange dramatiske og minneverdige øyeblikk.