Håndverkere finner skjult trapp under kjøpesenteret - avslører en 22 år gammel hemmelighet

29/11/2022 09:22

Sofie

Underholdning
Foto: Privat
Foto: Privat
Da håndverkere skulle restaurere et nedslitt kjøpesenter, fant de en skjult arkeologisk perle av dimensjoner.

Det er sjelden ting ikke er som de ser ut til å være, men rett under de fleste gater og smug kan det skjule seg ufattelige skatter i undergrunnen vår.

Det måtte en gruppe håndverkere innrømme da de under oppussingen av et kjøpesenter i den engelske byen Loughborough fant en skjult inngang til en gammel pub.

Under det flislagte gulvet var det et hull i bakken som fortsatte flere meter ned under kjøpesenteret der en perfekt bevart gammel pub kalt The Green Man holdt til.

Drikkehullet var helt originalt med baren, små båser og veggmalerier intakt.

Baren måtte dreie om nøkkelen i 1993, og da kjøpesenteret skulle bygges, ble det besluttet å bare la den gamle bodegaen stå og sperre inngangen mens man bygger på toppen.

Entreprenører har siden fått tilbud om å reparere den underjordiske tørstedrikken, men har vurdert at prosjektet har vært for dyrt.

De gamle engelske pubene har blitt færre og færre i det siste, med litt over 52 000 engelske puber igjen i Storbritannia. Derfor er det et sjeldent syn å finne et så godt bevart eksempel som dekker samme område som fire butikker i kjøpesenteret.

Hvorvidt den 'grønne mannen' noen gang vil åpne ølkranene igjen og skjenke en beksvart Guinness, gjenstår imidlertid å se.

Foto: Privat

Foto: Privat

Foto: Privat