Har du denne Harry Potter-boken? Da sitter du kanskje på en stor formue

25/09/2017 13:30

Anniken Hauge

Underholdning
Daniel Radcliffe, Emma Watson og Rupert Grint kjent fra filmene om Harry Potter poserer for fotografene i London i 2010.
Daniel Radcliffe, Emma Watson og Rupert Grint kjent fra filmene om Harry Potter poserer for fotografene i London i 2010.
Hvis du eier en sjelden utgave av J.K. Rowlings 'Harry Potter and the Philosophers Stone', kan du nå bli veldig rik.

Et eksemplar av første utgave av Harry Potter and the Philosophers Stone, ble nylig solgt på auksjon til den nette sum av 60.000 britiske pund, hvilket tilsvarer cirka 650.000 norske kroner. 

Dette er mer enn 5000 ganger bokens originale pris, hvilket var på 11 pund eller cirka 120 norske kroner.

Det skriver The Sun.

Artikkelen fortsetter under bildet

Et eksemplar av denne boken, en usignert første utgave av Harry Potter and the Philosophers Stone, ble solgt til en svimlende sum av 60.000 pund, tilsvarende cirka 650.000 norske kroner. Foto: Ritzau/HERITAGE AUCTIONS / CATERS NEWS

Salget foregikk på en auksjon i forrige uke i Dallas, Texas i USA. Den er én av 500 bøker som ble utgitt, og 300 av disse ble sent til britiske bibliotek verden over, hvilket betyr at kun 200 var tilgjengelig for kjøp av allmennheten. 

Heritage Auctions, auksjonshuset som solgte boken, hevder at det muligvis er det største beløpet noensinne gitt for en usignert bok i kategorien 'fiksjon'. Den forrige rekorden var på nesten knapt 480.000 for et eksemplar av samme bok som ble solgt i fjor.

Boken ble utgitt av forlaget Bloomsbury i 1997, og den kostet dengang rundt 120 norske kroner. Foto: Ritzau/SWNS.COM

Sjefen i Rare Books på Heritage Auctions, James Gannon, forteller til The Sun at han ble svært overrasket over det rekordhøye salget.

- Boken var i eksepsjonelt god stand. Den hadde virkelig blitt tatt godt vare på. Den var kjøpt for 18 år siden og hadde kun vært hos én samler siden. Det er en enorm gruppe mennesker som leter etter en til samlingen sin, og det er virkelig mer et fenomen enn bare en bok, forteller han til avisen. 

Drømmejobben er ledig: Hogwarts søker personale