Her er en viktig melding til dere som tisser i dusjen

27/12/2022

Sofie Hansen

Underholdning
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du tisser i dusjen, her er en melding til deg.

Han gjør det. Hun gjør det. Hver kvinne, hver mann gjør det. Den første viktige beskjeden til dere som tisser i dusjen er derfor; du gjør det rette.

Og her er grunnene til hvorfor du bør fortsette og hvorfor andre bør begynne å tisse i dusjen:

1) Av hensyn til miljøet
Husker du de kampanjene som ble kjørt på 1980- og 1990-tallet med skolebarn som voksne som måtte spare vann? Klasserommene var dekorert med plakater av grønne jordkloder og kloakksystemer, som viste hvordan regnvann, drikkevann og tiss hang sammen i ett stort økosystem.

Ikke-nyheten nå er at; det gjør det fortsatt! Hvis du vil spare vann, for eksempel du skyller toalettet, hvorfor ikke skylle den første biten med badevannet om morgenen når du dusjer? For miljøets skyld.

2) For lommebokens skyld
I Storbritannia oppfordrer kampanjen «Go with the Flow» studenter ved University of East Anglia (UEA) til å tisse i dusjen. De to studentene bak kampanjen mener at dersom alle 15.000 studentene ved universitetet tisset morgenurinen ut sammen med badevannet, ville de kunne spare nok vann til å fylle et olympisk svømmebasseng 26 ganger hvert år – tilsvarende vann i drøyt 2,1 millioner norske kroner.

Pluss besparelsene på toalettpapir! Bare tuller, men den som tisser først, tisser best, og selv om husstanden din ikke består av 15 000 mennesker, er det også rett med litt tiss.

3) Du blir renere
Toalettpapir er greit. Vann er bedre. Hvor rene ville hendene dine vært, for eksempel hvis du bare tørket dem med et håndkle og bare sjelden brukte vann (og såpe)?

4) Det er god trening - og du kan stå opp og tisse
Denne er mest for damene, men hvis du har problemer med å holde det inne eller bare vil ha bedre sex... Å sitte på huk mens du tisser er god trening for musklene i og rundt magen, ifølge Popsugar - og det er alltid mindre rotete hvis du gjør det i dusjen.

5) Det er normalt
Det er to typer mennesker. De som sier de tisser i dusjen. Og de som lyver om at de ikke gjør det. Periode. Hvis du vil ha statistikk på skitten (eller tissen) så gjorde TV-programmet Today Show en undersøkelse, den viste at 80 prosent av seerne deres tisser i dusjen.

De eneste reglene her er:

1) Ikke gjør det hvis du er i dusjen sammen med andre.

2) Ikke tisse i et tørt bad.

3) Ikke tiss i et offentlig bad – vi ser deg og den gule strålen din ved føttene dine. ÆSJ.

Læs også:

Bergensbanen stengt: Passasjerer måtte overnatte på toget Bergensbanen og flere fjelloverganger ble stengt på grunnlag av uvær. Passasjerene har overnattet på toget i natt.
Etter ny studie: Forskere kommer med advarsel til personer som sover for lite Sover du for lite? Det kan få store konsekvenser for deg. Hvis du sover mindre enn fem timer om natten, øker det risikoen for en blodpropp.