J.K. Rowlings regel for Harry Potter-rollebesetningen: Unntak fra regelen

01/09/2023 22:30

Sofie Hansen

Underholdning
Foto: Warner Bros
Foto: Warner Bros
Det var unntak fra regelen.

Når J.K. Rowling gikk med på å få sin Harry Potter-serie tilpasset til filmer, hun hadde en viktig betingelse: rollebesetningen måtte være "100 prosent britisk."

Denne regelen ble håndhevet så strengt at til og med Robin Williams, som uttrykte interesse for å spille Hagrid, ble avvist. Det var imidlertid noen få unntak fra denne regelen.

Det irske unntaket

Interessant nok så regelen ikke ut til å gjelde irske skuespillere. Både Richard Harris og Michael Gambon, som spilte Dumbledore, var irske.

Rowlings primære bekymring var å forhindre at historien ble amerikanisert av filmstudioer.

Mens regelen stort sett ble overholdt, kom to amerikanske skuespillere med i filmene. Den ene var Eleanor Columbus, datteren til regissøren av de to første Harry Potter-filmene, Chris Columbus.

Hun spilte Susan Bones, en Hufflepuff-student, i «Harry Potter and the Philosopher's Stone».

Den andre var Verne Troyer, som sørget for fysisk skuespill for Gringotts Bank-nissen Griphook i samme film. Det er imidlertid verdt å merke seg at begge amerikanske skuespillerne ikke ble hørt i filmene; stemmene deres ble erstattet.

Zoë Wanamaker, som ble født i New York City, kunne teknisk sett betraktes som en annen amerikaner i filmene.

Hun har imidlertid tilbrakt mesteparten av livet i Storbritannia og har britisk statsborgerskap, noe som gjør henne til en unik sak.

Robin Williams ønsket ikke bare å spille Hagrid, men viste også interesse for rollen som Remus Lupin, tredjeårs lærer i Defense Against the Dark Arts.

Begge rollene gikk til slutt til henholdsvis de britiske skuespillerne Robbie Coltrane og David Thewlis. Avslutningsvis, mens J.K. Rowlings regel ble stort sett fulgt, det var noen få bemerkelsesverdige unntak.

Regelen tjente sin hensikt med å opprettholde den britiske essensen av Harry Potter-serien, selv om det betydde å avvise store navn som Robin Williams.

Læs også:

Derfor bør du spise det hvite «rusket» på klementinen Vi alle elsker frukten for sin friske duft, søte smak og at den er så enkel å skrelle. Men det er faktisk det hvite «rusket» som skjuler en skattekiste av næringsstoffer.