Justin Bieber selger musikkatalog for vanvittig beløp

25/01/2023

Emma Hansen

Underholdning
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Justin Bieber er den siste i en lang rekke stjerner som har solgt musikkatalogen sin for en enorm sum penger.

Den kanadiske popstjernen Justin Bieber kan se frem til å få et enormt beløp inn på bankkontoen sin om ikke lenge. Han har solgt musikkrettighetene sine.

Ifølge B.T. er dette en avtale verdt ca. 1,5 milliarder kroner.

Variety sa at det var en avtale som hadde kommet opp de siste ukene. De første ryktene om at en slik avtale kunne være på vei, oppsto allerede i begynnelsen av denne måneden.

Kjøper av Justin Biebers musikkatalog er Hipgnosis, som også eier en rekke andre kataloger de har kjøpt. Blant annet eier de rettighetene til musikk fra Shakira, Skrillex, Justin Timberlake, Red Hot Chili Peppers, Leonard Chohen og flere andre.

"Virkningen av Justin Bieber på global kultur de siste 14 årene har vært virkelig bemerkelsesverdig," sa Merck Mercuriadis, grunnlegger og administrerende direktør i  Hipgnosis.

"Dette oppkjøpet er blant de største avtalene som noen gang er gjort for en artist under 70 år, slik er styrken til denne utrolige katalogen som har nesten 82 millioner månedlige lyttere og over 30 milliarder streams på Spotify alene."

Spesielt er dette en avtale som dekker Justin Biebers låtskriverrettigheter, samt en andel av hans mesterrettigheter til musikken i katalogen hans som er spilt inn og utgitt til og med Desember 31, 2021.

Scooter Braun, som både er administrerende direktør i Hybe America og har vært manager for Justin Bieber i 15 år, har vært involvert i avtalen med Hipgnosis.

"Jeg vil gjerne takke Merck og hele hans Hignosis-team og alle våre involverte partnere for å jobbe så hardt for å få denne historiske avtalen til å skje."

"Da Justin tok beslutningen om å inngå en katalogavtale, fant vi raskt den beste partneren for å bevare og dyrke denne fantastiske arven, Merck og Hipgnosis."

I 15 år har jeg vært takknemlig for å være vitne til denne reisen, og i dag er jeg glad på alle involvertes vegne. Justins storhet har nettopp begynt.

Læs også:

Bestemor 57: Starter med OnlyFans for å betale husleie Viktoria Winslow har slått seg sammen med datteren Zoe for å starte med OnlyFans.
"Farmen kjendis" skaper sterke reaksjoner: Produksjonen bryter loven Årets "Farmen kjendis" har gitt mange dramatiske og minneverdige øyeblikk.