Konserten til et kjent band ble avbrutt: De kysset på scenen

22/07/2023 22:30

Mikkel Sletta

Underholdning
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Forsangeren av bandet kysset bassisten, noe som førte til avlysningen av konserten.

Konserten med det britiske bandet The 1975 ble en kort fornøyelse for de fremmøtte på Good Vibes-festivalen i Malaysias hovedstad Kuala Lumpur fredag ​​kveld.

De gode vibbene så ellers ut til å flyte fritt mens gruppen jobbet seg gjennom låter som «28», «Give Yourself a Try» og «Inside Your Mind».

Men fans av kjempehits som «Chocolate» og «Somebody Else» måtte vente forgjeves etter at bandets forsanger begynte i en tale etter å ha spilt «Looking for Somebody».

I talen tjente han ifølge nyhetsbyrået Reuters den malaysiske regjeringen i en rekke ikke så fine vilkår for en rekke kritikk angående landets LHBT-lovgivning.

- Jeg gjorde en feil. Da vi bestilte konserter, hadde jeg ikke sett på sakene, sa Matty Healy etter konsertens femte nummer.

- Jeg kan faen ikke se poenget med å bestille 1975 for et land og så fortelle oss hvem vi kan ha sex med.

Men ord var ikke nok for Healy, og han bestemte seg for å demonstrere sin holdning ved å kysse bandets bassist, Ross MacDonald, på scenen.

Gruppen fortsatte deretter konserten som om ingenting hadde skjedd.

Men etter fremføringer av «I Like America and America Likes me» og «I Couldn't Be More in Love» ble musikken plutselig stoppet og Matty Healy grep mikrofonen igjen.

- Vel, vi må stikke av. Vi har nettopp blitt utestengt fra Kuala Lumpur. Vi sees senere, sa forsangeren.

Arrangørene bak Good Vibes-festivalen skrev senere i en pressemelding at 1975-konserten ble stoppet på grunn av et «brudd på festivalens konsertregler».

Malaysias kommunikasjonsminister, Fahmi Fadzil, kalte gruppens konsert «veldig respektløs» i et innlegg på det sosiale mediet Twitter. Han vil tilkalle festivalarrangørene for å få en forklaring på hendelsen.

Malaysias statsminister, Anwar Ibrahim, sa tidligere denne måneden at hans regjering vil beskytte islams prinsipper. Han sa også at hans regjering ikke vil anerkjenne LHBT-rettigheter.