Langbein er faktisk ikke en hund: Disney-ansatt avslører hva han egentlig er

12/12/2022 13:43

Emma Sletta

Underholdning
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hvis du tror Langbein er en hund, tar du grundig feil.

Underholdningsgiganten Disney har klart å lage noen av de mest elskede og mest sette tegneseriene i verden, og spesielt Mikke Mus-universet har blitt populært.

Her møter du også karakterer som Donald Duck, Svarte Petter, B-gjengen og Langbein, og felles for dem alle er at de er såkalte antropomorfe dyr – altså menneskelignende dyr.

Mikke Mus, for eksempel, er en mus, og Donald Duck er en and.

Begge er ganske klare; både på utseendet til karakterene og navnet deres.

Det er imidlertid vanskeligere å avgjøre hva Langbein er for et dyr.

Han ser litt ut som en hund, men i "Mikke Mus" -universet har den elskede musen en kjæledyrhund som heter Pluto, som går på alle fire og ikke kan snakke, og flere Disney-fans har gjennom årene påpekt at Langbein - som går på to ben og kan snakke - ikke kan være en hund.

Teorien har imidlertid aldri blitt bekreftet eller nektet - før nå.

Ifølge Unilad har mannen bak den originale amerikanske Langbein-stemmen, Bill Farmer, avslørt om Langbein er en hund eller ikke.

Og det er han faktisk ikke.

Til Yahoo!News har Farmer avslørt at Langbein ikke er en hund, noe som også er grunnen til at han går på to ben, kan snakke og ikke ser ut som en hund i ansiktet på samme måte som Pluto.

"Pluto er en hund, men Langbein er tilsynelatende i hundefamilien på samme måte som en ulv ikke er en hund, men den er fortsatt i hundefamilien," har han avslørt og utdypet at Langbein er i hundefamilien, men at han ikke er en faktisk hund.

'Men hva er han?' tenker du kanskje - og heldigvis har Farmer svaret....eller litt i hvert fall.

Langbein er ikke et spesifikt dyr.

«Jeg tror «Canis Goofus» er den tekniske latinske betegnelsen på hva Langbein er. Han er bare Langbein,» forklarte Farmer.

Fra Dippy Dawg til Goofy

Langbein dukket først opp i 1932 som en birolle i filmen Mickey's Revue, og han har siden blitt en populær og høyt elsket karakter, etter å ha dukket opp i utallige filmer og tegneserier siden, samt til og med i filmer med Langbein i hovedrollen.

I 1932 dukket han opp under navnet Dippy Dawg, men navnet hans ble raskt endret til Dippy the Goof, og etter kortfilmen 'Goofy and Wilbur' fra 1939 ble han ganske enkelt kalt Goofy (på norsk; Langbein).

Bill Farmer er den originale amerikanske stemmen bak Langbein og faktisk også bak Plutos bjeffing.

På norsk er det stemmeskuespilleren Harald Mæle som oftest har gitt stemme til Langbein.