Liam fikk en Nintendo til 14-årsdagen sin: I dag er den bokstavelig talt gull verdt

06/10/2023 18:00

Sofie Hansen

Underholdning
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Har du en gammel Nintendo kan den være verdt mye penger.

I en tid da retrospill og pokemonkort er mer populære enn noen gang, har det dukket opp en historie som vil få alle spillentusiaster til å spissere ørene.

Liam, en 39 år gammel rørlegger fra Whitefield, står til å tjene en god sum penger på en Nintendo 64-kontroller han fikk i bursdagsgave som 14-åring. Dette er skrevet av Daily Star.

"Jeg fikk kontrolleren i bursdagsgave av foreldrene mine i 1998 da familien min bodde i Cumbria," sier Liam.

Nostalgi har en pris

Liam brukte kontrolleren mye i sin ungdom for å spille klassikere som Mario Kart og Zelda. Men det han ikke visste på den tiden var at denne kontrolleren var en sjelden spesialutgave.

"Denne kontrolleren ble utgitt på slutten av 1990-tallet av Foxdata som en del av en rekke av fire forskjellige design - Desert Storm, Chrome Leopard, Red Rain og Purple Forest. Serien som har blitt stadig mer ettertraktet i videospillmarkedet," sier David , som driver Hanson's Toys and Video Games Auction.

Finn på loftet

Etter å ha vært gjemt borte på loftet i årevis, ble kontrolleren gjenoppdaget da en venn varslet Liam om at en lignende kontroller var solgt for en kjekk sum.

"Jeg ble veldig overrasket over hvor mye den potensielt kunne være verdt. Jeg er glad for å kunne gi den videre til en ekte retrosamler," sier Liam.

Liam la faktisk Nintendo ut for salg på auksjon, hvor han fikk svimlende 13 200 NOK for den.

En sjelden skatt i spillverdenen

Ifølge eksperter kan det være mindre enn 200 kopier av denne kontrolleren i verden.

"Selv om den nåværende trenden er Nintendo Switch, ser det ut til at alt som har med Nintendo å gjøre blir mer og mer interessant", sier David.