Myra fra «Skal vi danse»: Ærlig om vanskelig oppvekst

26/09/2023 17:30

Emma Sletta

Underholdning
Foto: TV2 / NTB
Foto: TV2 / NTB
Nå forteller Myra om hvordan barndommen var.

Rapperen Myra (28) fra Bergen dukket for mange først opp da hun deltok i «Stjernekamp» i 2020, «Hver gang vi møtes» i fjor og som programleder i sang programmet «Hemmelige duetter» på TV2.

Men 28-åringen har holdt på med musikk i mange år før hun landet programlederrollen i TV 2-programmet «Hemmelige duetter».

I høst er hun med i «Skal vi danse» sammen med proffdanser og samboer til programleder Helene Olafsen, Jørgen Nilsen.

I «Skal vi danse» har hun gjort det relativt bra så langt i sesongen.

Flyktet fra krig

I et nytt intervju med Her og Nå forteller Myra åpent om den vanskelige barndom. 

Myra vokste nemlig opp i ulike foster- og barnehjem i Norge etter hun og familien måtte flykte fra krigen i Sierra Leone. 

– Man kan ikke velge sine omgivelser, men jeg har alltid hatt troen og håpet. Min tro har hjulpet meg, og håp er en av de sterkeste drivkreftene man har. Håp om at ting kan bli bedre! Det driver mennesket videre, og det driver meg, fortalte hun til magasinet. 

Hun erkjenner at dårlige opplevelser og uro ikke bare setter seg i sinnet, men også kroppen. Det forstod Myra først da hun begynte i terapi.

– Jeg vet at livet kan velges. Hvis du velger den veien som er riktig for deg, vil du virkelig lande på et godt sted. Det er en livslang reise og kamp. Jeg er ikke der helt ennå, men det er tøft å velge når du bærer mye bagasje.

Denne bagasjen jobber Myra med å rydde opp i for å få det bedre – noe hun også tror dansingen kan være med å bidra til.