NASA-forsker har skapt utrolig teknologi: Du vil aldri gjette hva hans mest kjente oppfinnelse er

14/09/2023 08:30

Sofie Hansen

Underholdning
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En av NASAs fremste forskere har funnet opp noe som har blitt solgt i millionvis over hele verden.

Lonnie Johnson er nok ikke et navn du kan nikke til, men hvis du var barn på 90-, 00- eller 10-tallet, har du uten tvil lekt med noe han fant opp.

Riktignok er Johnsons primære yrke å være ingeniør for blant annet NASA og det amerikanske luftvåpenet, men han har også gjort seg bemerket som oppfinner – til og med ganske vellykket.

Den amerikanske ingeniøren og oppfinneren kan ikke bare skryte av å ha jobbet med romoperasjoner for NASA til Jupiter, Saturn og Mars og topphemmelig teknologi for US Air Force, han er også den stolte oppfinneren av vannpistolen slik vi kjenner den.

Oppfunnet ved et uhell

På slutten av 1980-tallet utviklet Johnson en ny form for varmepumpe da han plutselig "skjøt vann over rommet" og oppdaget at han ved et uhell hadde oppfunnet en forbedret versjon av vannpistolen.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Oppdagelsen, ifølge Johnson selv, fikk ham til å le og tenke: "Hvorfor ikke designe en spennende vannpistol?"

Det gjorde han, og i 1989 kom 'Super Soaker', som har dannet grunnlaget for moderne vannpistoler som kan skyte mye lenger, raskere og hardere enn vannpistoler hadde vært i stand til så langt.

Siden den gang har selskapet skapt og solgt millioner av vannpistolene, som fortsatt brukes av barn over hele verden den dag i dag, og Johnson er faktisk også mannen bak mange av leketøysselskapet Nerfs populære såkalte 'Nerf Guns'.

Læs også:

Ekspertråd: Så ofte bør du vaske sengetøyet ditt En ekspert har avslørt at flere ting avgjør hvor ofte du bør vaske sengetøyet.