Nesten alle har gjort det feil hele livet: Nå forklarer kokken Michelle hvorfor

21/11/2023 18:00

Sofie

UNDERHOLDNING
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Nå forklarer hun hvorfor.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Noen ganger kan folk leve hele livet uten å innse at de har gjort feil – og dette er et veldig godt eksempel på det. Vi er alle klar over viktigheten av å spise mer grønnsaker og mange prøver å innlemme dem i kostholdet vårt.

Det er veldig vanlig å koke grønnsakene dine, men det er faktisk ikke slik du får mest mulig ut av de sunne tingene. Kokemetoden kan påvirke både konsistens, saftighet, smak og andre ting.

Kostholdsekspert og kokk Michelle Dudash sier til RunnersWorld:

«Damping gjør grønnsakene mykere, lettere å tygge og kan gjøre noen grønnsaker mer fordøyelige, som f.eks. brokkoli og grønnkål. I tillegg tilfører damping fuktighet til grønnsakene, og gjør dem saftigere.»

Men det stopper ikke her. Damping gagner ikke bare smaken og teksturen til grønnsakene. Grønnsakene får faktisk mer smak når de dampes i stedet for å kokes.

Når du koker grønnsaker mister du faktisk viktige næringsstoffer som du ikke mister hvis du velger å dampe grønnsakene dine.

– Matlaging innebærer å senke grønnsakene i vann, og dermed går noen næringsstoffer, som vitamin C og B-vitaminer samt antioksidanter, tapt i vannet. Damping bidrar til å bevare flere av disse næringsstoffene."

Dette betyr at damping av grønnsakene gir deg flere ernæringsmessige fordeler siden maten ikke er nedsenket i vann. Dette betyr imidlertid ikke at du har kastet bort grønnsakene dine i alle disse årene.

Både dampede og kokte grønnsaker har betydelige helsemessige fordeler.