Netflix med stor nyhet: Jo Nesbø bok blir til Netflix-serie

21/03/2024 07:00

Emma

Underholdning
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Nå kommer Netflix med en god nyhet.

Jo Nesbøs krimhelt Harry Hole får nytt liv på skjermen når Netflix satser stort på en ny TV-serie basert på boken «Marekors».

Serien har ifølge avisen arbeidstittelen «The Devil's Start» – og skal etter planen starte innspillingen før sommeren.

Serien blir en skandinavisk dramaserie og har handling fra Oslo og omegn, skriver avisen.

Flere millioner i støtte

Fra før er det kjent at serien har fått totalt 93 millioner kroner i støtte. Summen er en såkalt refusjonsramme gjennom insentivordningen som forvaltes av Norsk filminstitutt. Målet er å lokke større utenlandske produksjoner til Norge - mot at de får 25 prosent av produksjonskostnadene tilbakebetalt.

Serien har fått refusjonsramme i tre søknadsrunder - og er totalt på 93 millioner kroner.

Det skriver VG.

Det er det britiske selskapet Working Title som står bak søknadene om støtte til produksjonen av serien. Dette er for øvrig samme selskap som produserte filmen «Snømannen».

En produksjon Nesbø selv trakk seg som produsent av etter lanseringen av storfilmen som ble totalslaktet av kritikerne høsten 2017.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.