Oppenheimer slår Barbie og vinner Oscar for beste film

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
På Oscar-utdelingen fikk «Oppenheimer» statuetter i syv kategorier – inkludert beste film.

Filmen «Oppenheimer», skrevet og regissert av Christopher Nolan, vinner en Oscar for beste film.

Det skjedde natt til mandag norsk tid.

«Oppenheimer» var i kategorien blant annet opp mot filmen «Barbie» av Greta Gerwig. I tillegg ble «American Fiction», «Anatomy of a Fall», «The Holdovers», «Killers of the Flower Moon», «Maestro», «Past lives», «Poor Things» og «The Zone of Interest» nominert. i kategorien.

«Oppenheimer» vant til sammen syv priser på kveldens Oscar-show.

I tillegg til beste film har Christopher Nolan vunnet i kategorien beste regissør, Cilian Murphy – som spiller J. Robert Oppenheimer – har vunnet beste mannlige hovedrolle og Robert Downey Jr har vunnet beste mannlige birolle.

Filmen har også fått statuetter for beste redigering, beste filmmusikk og beste filmfotografi.

«Oppenheimer» er et historisk drama om den amerikanske fysikeren J. Robert Oppenheimer og hans arbeid med å utvikle atombomben. Filmen fikk mange overskrifter da den hadde premiere på kino i juli 2023.

Nolan har produsert filmen i samarbeid med sin kone, filmprodusent Emma Thomas.

– Alle vi som lager film vet at du drømmer om dette øyeblikket, sa Thomas da hun sto på scenen for å ta imot statuetten.

– Jeg har drømt om dette øyeblikket så lenge. Det virket usannsynlig at det noen gang ville skje, sa den.

Greta Gerwigs «Barbie», som har vært en stor billettsuksess, måtte nøye seg med en seier i kategorien Beste originale sang for Billie Eilishs «What Was I Made For?».

Beste film var den siste kategorien i showet. Statuetten ble presentert av stjerneskuespilleren Al Pacino.

Det er 96. gang prisutdelingen finner sted.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.