Opphavsretten er opphevet: Nå har Disney-karakteren blitt stjernen i noen helt andre filmer

05/01/2024 17:00

Sofie

Underholdning
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Opphevelsen av opphavsretten gjør at figuren nå kan brukes av alle.

Den kjente Disney-karakteren Mikke Mus har blitt involvert i en uhyggelig tvist ettersom en ny skrekkfilm og et videospill ble lansert samme dag som Disneys opphavsrett på de tidligste versjonene av tegneseriefiguren utløp i USA.

Det skriver BBC.

Regissøren bak filmen, Jamie Bailey, uttaler: "Vi ville bare ha det gøy med den."

Traileren til skrekkkomedien, kalt «Mikke Mus-felle», viser en bursdagsfest i en fornøyelsespark som tar en mørk vending når en knivsvingende morder iført Mikke Mus-kostyme dukker opp.

Samme dag ble et nytt Mikke-inspirert skrekkvideospill kalt "Infestation 88" lansert.

Spillet, utviklet av Nightmare Forge Games, involverer en epidemi av forvrengte versjoner av klassiske karakterer, med den blodsprutende Mickey som en sentral figur.

Steamboat Willie, en kortfilm fra 1928 med tidlige, ikke-talende versjoner av Mickey og Minnie, gikk inn i det offentlige domene i USA på nyttårsdag.

Denne endringen betyr at tegneserieskapere, forfattere og filmskapere nå står fritt til å omforme og bruke de tidligste versjonene av Mickey og Minnie uten tillatelse eller kostnad.

Disney har tidligere kjempet for å beholde opphavsretten til sine originale tegneserier, og har kalt loven «Mikke Mus-beskyttelsesloven».

Mens de tidligste versjonene nå er tilgjengelige, understreker Disney at mer moderne versjoner av Mickey fortsatt er dekket av opphavsrett.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.