Ord du aldri bør Google og hva som skjer hvis du gjør det

15/01/2024 12:00

Sofie

Underholdning
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis vi noen gang ønsker å finne ut av noe, vil de aller fleste av oss gå over til Google for å finne svaret.

Enten det er å finne en løsning på et brennende spørsmål, eller å finne definisjonen av et komplisert ord, er den populære søkemotoren alltid der.

Det er imidlertid noen ord du bør unngå å google for enhver pris, ifølge en Reddit-tråd. Men hvorfor?

Google er det mest besøkte nettstedet i verden, med mer enn 106 milliarder besøk bare i juni 2023.

Det skriver Unilad.

Men med Google-søk kommer Google-bilder, og det er noen ting som er bedre å la være usett. Noen ganger kommer ikke livet alltid med en utløseradvarsel, så tenk på dette som din vennlige påminnelse til milliardene som bruker søkemotoren hver dag, disse ordene er virkelig ikke verdt et Google-søk.

Men hva er de? Ordene ble samlet i en rapport av It's Gone Viral, publisert tidligere i år, og noen av dem er ikke et nydelig syn.

Ikke overraskende er mange av dem helserelaterte, for hvem går ikke umiddelbart til Google når de føler seg litt dårlig.

Når det er sagt, er det viktig å huske at hvis du har noen bekymringer om helsen din, bør du konsultere en lege, i stedet for å lete etter svar på slike som Google eller Reddit.

Her er ordene du ikke bør søke på:

Larver

Det første ordet de anbefaler at du ikke Google er Larver. Substantivet, som ifølge Oxford Dictionary er den 'aktive umodne formen til et insekt', høres ut som et uskyldig søk.

I følge Reddit-tråden er søkerisikofaktoren for Googling-larver at du kan snuble over en tilstand med samme navn. Ifølge WebMD:

"Munnlarver er parasitter som klekkes og lever inne i munnhulene til mennesker og dyr. Disse skadedyrene kan forårsake en farlig infeksjon kjent som oral myiasis."

Nettstedet legger til: "Folk kan utvikle oral myiasis ved å spise larver i maten. Fluer kan også komme inn i munnen og legge egg i sår." Gjerne et Google-søk å unngå da.

Degloving

Neste opp er Degloving - noe du absolutt vil unngå, spesielt på grunn av bildene som aldri vil forlate hodet ditt. Takket være WebMD, skjer Degloving, som også kan kalles avulsjon, når en stor del av huden din sammen med laget av bløtvev rett under det blir delvis eller fullstendig revet fra musklene og forbindelsesvevet.

Krokodil

Dette neste ordet har forskjellige betydninger på andre språk, selv om det som er omtalt i It's Gone Viral-rapporten refererer til opioidstoffet desomorfin.

En rapport fra magasinet Time fra 2013 kalte det "Verdens dødeligste stoff: Inside a Krokodil Cookhouse" - som indikerer hvor farlig det egentlig er. Det hele begynte med at leger i Russland oppdaget 'merkelige sår' på mange narkomane.

Senere ble det oppdaget at de hadde injisert et nytt stoff kjent som 'Krokodil', noe som senere ble kalt et 'kjøtt-spisende zombie-stoff' i en rapport fra CNN.

Fournier

Du skulle tro at denne ikke akkurat ville være dårlig for Google, med Fournier som et populært fransk etternavn. Fournier kan imidlertid også referere til en 'akutt nekrotisk infeksjon' i kjønnsområdet, i henhold til National Organization for Rare Disorders (NORD).

WebMD advarer: "Fourniers koldbrann blir fort verre og kan drepe deg, så det er alltid en nødsituasjon."

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.