Sånn blir kvelden før kvelden

22/11/2023 06:00

Emma

Underholdning
Foto: Julia Maria Naglestad/NRK
Foto: Julia Maria Naglestad/NRK
Sånn blir årets kvelden før kvelden.

Robert Stoltenberg, Ingrid Gjessing Linhave og kokk Christopher Haatuft inviterer hele landet til festligheter og juleselskap i Kvelden før kvelden.

Det skriver NRK i en pressemelding.

Det blir latter og gode samtaler rundt langbordet, fantastisk mat og nydelig musikk.  

Viggo Venn, Petter Schjerven og søstrene Anne og Eva B. Ragde er blant gjestene som kommer. Det blir et muntert besøk fra gutta i Gauteshow, og Martha Leivestad leder an i Kvelden før kveldens julefilmpanel. 

En drømmejobb 

Programlederne gleder seg veldig til å samle Norge til Kvelden før kvelden.

Ingrid Gjessing Linhave karakteriserer det som en drømmejobb.  

– Jeg er så heldig som får lede Kvelden før Kvelden med Robert. Jeg er en elendig kokk, men jeg elsker å lage god stemning og ordne til jul, så jeg skal gi alt for at alle som ser på skal kose seg. Jeg har allerede mild overtenning, for vi har fått med oss verdens kuleste bergenser og stjernekokk, Christopher Haatuft, og vi har gjester som er topptrent i å skape gøyale øyeblikk og feststemning. Så blir det så klart musikk, tradisjoner og jul på forskjellige vis, noe for enhver - for på denne julefesten er alle invitert! 

Robert Stoltenberg sier han går til oppgaven med både ydmykhet og glede: 

– Programmet skal få folk til å slappe av og senke skuldrene, så vi prøver å skape en løs tone, samtidig som det også skal ligge et snev av høytid i bunn. Jula er for alle og feires på ulikt vis. For noen kan jula også være utfordrende. Ensomhet forsterkes, og medias fokus på den «perfekte jula» kan oppleves som krevende og ekskluderende. Dessuten lever vi en urolig tid. Alle disse tankene er det viktig å ha i bakhodet når vi trer inn i rollene som programledere, sier han.  

Årets artister 

Julemusikken er også en viktig del av tradisjonene våre. Kvelden før kvelden vil by på vakre musikalske opplevelser. Vår største operastjerne i dag, Lise Davidsen, skal synge Deilig er jorden. Sivert Høyem vil fremføre Mary’s Boy Child, og Fay Wildhagen og Skaar skal gi oss Preus’ Når himmelen faller ned. Vi skal også få høre Inge Bremnes’ Mot lys fra Snøfall. Julestemninga kan bare komme.  

For Ingrid handler jula mye om minner og nostalgi. 

– Mormors marsipanoppskrift, julefilmer, den gamle, falmede juleduken og de små tre englene i tyll og ståltråd som alltid skal på treet får meg i julestemning. Jeg kan på en måte se at englene er noe billig skit, men jeg føler de er helt magisk vakre. Men det aller viktigste er å samle familien og sose rundt sammen i time etter time, med kos og latter og ro, forteller hun.  

Julerådet

Men julas intense familiesamvær kan også by på litt friksjon. I årets Kvelden før kvelden går derfor ekteparene Nadia Ansar og Abid Raja og Steinar og Cathrin Sagen sammen og blir et lite panel som gir tips og gode råd.  

Det blir også et noe uventa gjensyn for dem som husker Borettslaget: Narvestad og Linda gjenoppstår og møtes til glede for både gamle og nye seere. Det blir selvfølgelig et helt forventa gjensyn med Grevinnen og Hovmesteren i 21- tida – same procedure as every year.  
 
Kvelden før kvelden sendes – som alltid- 23. desember kl. 19.40 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.