Se video: Her kommer en bjørn opp fra havet på en strand

15/06/2023 07:30

Sofie

Underholdning
Foto: Chris Barron via Storyful
Foto: Chris Barron via Storyful
En svart bjørn har blitt fanget på kamera som dukker opp fra havet på en strand i Florida, og etterlater intetanende strandgjengere lamslått.

Det "uvanlige" synet søndag (11. juni) ga strandreisende sjokk på sanden. Bjørnen boltret seg i de knedype bølgene i Mexicogolfen søndag på en Destin-strand før han løp opp i sanden og bort fra turiststedet.

Mens bjørnen fanget noen bølger, kan en stemme utenfor kameraet høres si: "Det er ikke en hund!"

Enda en sa: "Jeg antar at han er på ferie også!"

Mens de sjelden ble fanget på kamera, sa Florida Fish and Wildlife Conservation Commission (FWC) i en uttalelse at unge bjørner liker å utforske "uventede områder" på denne tiden av året i et forsøk på å finne mat eller et nytt hjem uavhengig av moren sin.

"I løpet av denne tiden av året begynner unge bjørner som den som ble sett i Destin å forlate sin mors hjemområde og kan bli sett i uventede områder når de prøver å finne et nytt hjem.

"Vanligvis vil disse bjørnene flytte av seg selv. Hvis du ser en bjørn, gi den god plass, ikke prøv å nærme deg den og aldri mate den.» Det er anslått at det er en voksende bestand på mer enn 4000 svarte bjørner som for tiden bor i Florida.

"Hvis en bjørn ikke er i stand til å finne mat, vil den gå videre," sa FWC i sin uttalelse mandag da den oppfordret innbyggerne til å sikre seg biter som kan tiltrekke seg bjørner og få dem til å dvele.

En overrasket turist fortalte Al.com at observasjonen var det siste de hadde forventet å se i strandomgivelser. «En mann ropte «bjørn!»

Du ville forvente «hai» eller «delfin», men ikke «bjørn.»

Den kom ut av bukten og så sliten ut, men lettet,» Jennifer Majors Smith, som delte noen klipp fra møtet. på Facebook, forklart.

"Vi ble alle sjokkert over og overrasket over å se hva vi så. Vi var alle glade for å se ham trygt fra vannet.»

Lifelong Sunshine State-bosatt, kaptein Chris Kirby, som driver Charter Boat Backlash, sa at lokalbefolkningen er mer vant til å se bjørn i det området.

«Jeg har sett to svømme i bukta. Og det er over 30 år. Det er lang tid også. De er ikke uvanlige, jeg har hørt historier om (bjørner) som svømmer rundt i bukten også.»

Han la til: "Den kan ha vært litt nysgjerrig, det er alt."

Se videoen nedenfor: