Sjokk avsløring: Dicaprio mistet nesten ikonisk rolle

24/11/2022 14:37

Emma

Underholdning
Den mest ikoniske scenen fra filmen Titanic. / Foto: Shutterstock.com
Den mest ikoniske scenen fra filmen Titanic. / Foto: Shutterstock.com
Få ville forestille seg noen andre som spiller rollen som Jack Dawson enn Leonardo DiCaprio. Men nå viser det seg at dette lett kunne ha vært tilfelle.

Stjerneregissør James Cameron (68) avslører at det slett ikke var gitt fra starten av at Kate Winslet og Leonardo DiCaprio skulle være rollene til de forbudte elskerne i «Titanic».

Det forteller han i et nytt intervju med GQ.

Han forteller ærlig at det var langt fra i kortene at den 48 år gamle DiCaprio som ville ende opp med å spille Jack Dawson etter en noe uheldig rollebesetning for rollen.

Etter at Leonardo DiCaprio først ble innkalt til et møte der både Cameron og alle de kvinnelige ansatte fra produksjonen var til stede, ble han invitert til å komme tilbake for å gjøre en skjermtest.

Men da den stigende Hollywood-stjernen dukket opp, ble han noe overrasket - om ikke sjokkert - over at han måtte lese noen linjer mens han ble filmet med Kate Winslet, som på den tiden allerede hadde blitt kastet i rollen som Rose.

- Han trodde at han bare skulle møte Kate, sier Cameron.

– Jeg husker jeg sa at vi bare skulle gå gjennom noen linjer og filme det.

Men det kom som en overraskelse for stjernen, som bare var i begynnelsen av 20-årene på den tiden, selv om han allerede hadde ganske mange hovedroller på CV-en, blant annet i "Romeo + Juliet".

"Du mener jeg skal lese høyt? ... Det gjør jeg ikke," skal DiCaprio ha sagt, med henvisning til det faktum at han var på et punkt i karrieren der han ikke lenger trengte å gjøre ekte auditions for å få en filmrolle.

James Cameron lot imidlertid ikke den frekke kommentaren påvirke ham, og han takket bare skuespilleren for at han kom før han forklarte hvilket stort prosjekt de hadde foran seg, og at han ikke ville "fucke det opp" ved å kaste feil person.

"Så enten leser du, eller så får du ikke rollen," sa Cameron, og DiCaprio gikk med på å gjøre det som ble sagt.

Noe som til slutt ga ham rollen, da Cameron umiddelbart så skuespilleren "lyse opp" og ikke minst forvandle seg til Jack, og sikre den intense og elektriske kjemien som utvilsomt eksisterte mellom ham og Kate Winslet under filmingen.

"Titanic" fikk sin fantastiske kinopremiere 19. desember 1997, og filmen har siden vunnet 11 store priser, inkludert en av dem som gikk til James Cameron for beste regissør.