Den danske statsministeren får bruke fritiden sin klokt.
Akkurat nå leser andre
Å lede Danmark tar på, men en statsminister – som oss andre – trenger pauser.
For Mette Frederiksen gikk sommeren med til å fordype seg i en hobby som få visste at hun hadde.
«Jeg har blitt helt gal etter syltetøy», forteller hun til SE og HØR.
I naturens tegn
Hobbyen er nært knyttet til naturen.
Mette Frederiksen plukker bær både i hagen sin og i de ville krattene på landsbygda.
Les også
Hun ser trenden som en del av en større bevegelse – nemlig at flere vender tilbake til jakt, fiske, friluftsliv og hjemmelaget mat.
«Noe av det vokser faktisk vilt i Danmark. Det er akkurat nå – hvis du drar ut på landet og finner noe vilt kratt, er det masse bjørnebær der», sier den danske statsministeren.
Mat på den andre dagen
Mette Frederiksen sier også at hun generelt elsker mat på den andre dagen, når smaken har fått tid til å utvikle seg.
Dette inkluderer kjøttboller, lasagne og karriboller.
Statsministeren opplever også at grønnsaker spiller en større rolle i dansk matlaging, uten at det nødvendigvis betyr farvel til kjøtt.
Les også
Hun er vanligvis ikke kresen, men det er én ting hun helst vil unngå hvis hun kan.
Og den tingen er grisehode. Mette Frederiksen forklarer at hun har spist det før, men at hun ikke akkurat ville drømme om å smake det igjen.