Studie konkluderer: Denne forelderen arver barn intelligens fra

02/08/2023 11:30

Sofie Hansen

Underholdning
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En vitenskapelig studie hevder at barns intelligens først og fremst stammer fra en av foreldrene.

I årevis har menn blitt sett på som sterkere, smartere og mer suksessrike enn kvinner, men de siste årene har det blitt mer og mer fokus på likestilling og det har vist seg at menn ofte er overlegne på grunn av samfunnsnormer og sammensetning og ikke pga. av en biologisk overlegenhet.

Naturligvis er menn for eksempel biologisk fysisk sterkere enn kvinner, men en ny studie har vist at menn er naturlig underlegne på andre områder.

For eksempel er de langt fra å ha monopol på intelligens, og de har faktisk veldig lite å si når det kommer til om ens barn blir intelligente eller ikke.

Det er i hvert fall konklusjonen i en ny vitenskapelig studie, ifølge Psychology Spot.

Her fant forskerne at barn først og fremst arver genene som bestemmer intelligensen fra moren og ikke faren, og menn bør derfor kanskje fokusere mer på å finne en intelligent partner enn kvinner burde – hvis de vil ha smarte barn.

Grunnen er ikke at barn ikke kan arve de nevnte genene fra faren sin, men snarere at genene fra faren vil være «deaktivert», mens de fra moren er «aktive».

Motsatt kan barn også arve «aktive» gener fra faren, som er «funksjonshemmede», hvis de kommer fra moren. Imidlertid har disse genene fra faren vanligvis ingenting med intelligens å gjøre.

Studien er imidlertid bare et hint i riktig retning, og forskerne bak understreker at noen barn godt kan arve intelligensen sin fra faren, men at barn oftest arver den fra sin mor.

Du kan lese mer om undersøkelsen ved at trykke her.