The Simpsons' overraskende evne til å forutsi fremtiden avsløres

12/05/2024 20:00

Sofie

Underholdning
Foto: YouTube
Foto: YouTube
The Simpsons har gjentatte ganger lyktes med å forutsi fremtidige hendelser, og har overrasket fans over hele verden.

Fra Donald Trumps presidentskap til Greta Thunbergs aktivisme har serien speilet mange virkelige hendelser lenge før de skjedde.

Ifølge manusforfatter Al Jean er det en enkel forklaring på seriens nøyaktighet. Det melder newpost.gr.

I et intervju med NME forklarte han at med over 700 episoder er det uunngåelig at noen av vitsene og historiene treffer blink. "Hvis du kaster nok piler, kommer du til å treffe noen bullseyes," sier Jean.

Han avviser på spøk ideen om en hemmelig tidsmaskin eller krystallkule bak seriens suksess, og sier at det mest handler om utdannede gjetninger.

Et eksempel på showets profetiske natur var da, i en episode fra 1996, The Simpsons spådde et samarbeid mellom musikkgruppen Cypress Hill og London Symphony Orchestra – et scenario som ble realisert over to tiår senere.

Jean kommenterer også andre uhyggelige tilfeldigheter, som episoden som omtalte World Trade Center i en kontekst som minner om hendelsene den 11. september, til tross for at den ble sendt flere år tidligere.

Han sammenligner dette med hvordan Stanley Kubrick forutså moderne teknologi som Zoom og iPad i sin film fra 1968, takket være samarbeid med fremtidsforskere.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.